Brnabić: Nisam članica SNS

Radio 021 11.07.2019 00:05
Brnabić: Nisam članica SNS


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odbacila je danas navode medija da je "u igri" za lidera Srpske napredne stranke (SNS), rekavši da je reč o spekulacijama.Kako je kazala, u ovom trenutku nije članica SNS, zbog čega nema pravo "čak ni da odgovara na to pitanje ili da komentariše takve spekulacije".
 
I ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je rekao da ne vidi boljeg predsednika stranke od Aleksandra Vučića, kao i da nije, niti će biti kandadidat za mesto predsednika SNS.
 
"Do decembra ćemo videti šta će biti, ali verujem da ne postoji bolji za to mesto od Aleksandra Vučića. To nije dobro samo za SNS, već i za Srbiju", rekao je Stefanović za televiziju Prva.
 
Podsetimo, današnje Novosti pišu da je troje kandidata u igri za naslednika Aleksandra Vučića na čelu SNS. List je naveo da trenutno kao najozbiljniji kandidati figuriraju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik stranke Miloš Vučević.
 
Vučić je juče ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na Izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.
 
Podsetimo još da je pre nekoliko danas "Blic" pisao o tome da će u narednom periodu predsednica Vlade Ana Brnabić postati članica Srpske napredne stranke.
 
U izjavi za ovaj list, Brnabić je rekla da se nada da je naprednjaci prihvataju kao svoj deo, da voli i poštuje ovu stranku i da će o učlanjenju u narednim nedeljama razgovarati sa Aleksandrom Vučićem.
 
"SNS je stranka koja se nije plašila da se menja, da uči, daje ljudima šansu iako nisu njeni članovi, dok god to ima smisla za napredak Srbije. SNS je i mene podržao i dao mi poverenje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo", rekla je premijerka.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak