Већину посетилаца Егзита одушевио и Нови Сад

Дневник 09.07.2019 19:51
Већину посетилаца Егзита одушевио и Нови Сад


Егзит грозница полако јењава, туристи се пакују и напуштају наш град углавном са тугом, јер су, како каже већина са којом смо разговарали испред Егзит кампа, четири дана прошла за тренОсим сјајног провода на Петроварадинској тврђави, позитивна атмосфера владала је и у кампу, некима се чак више допало да ту проведу време, него на самом фестивалу, али велики број њих није остао имун ни на лепоте које крије Омладинска престоница Европе, али и будућа Европска престоница културе.

- Први пут сам био на Егзиту, а највише ми се допао наступ групе “Chainsmokers” која је гостовала другог дана фестивала - каже за наш лист Вигор Клаић из Загреба. - Цео фестивал је био одличан, стога ћу се сигурно вратити и следеће године. Што се тиче Новог Сада, ишли смо да прошетамо центром и могу рећи да сам изненађен, далеко је лепши него што су била моја очекивања, заправо, нисам мислио да је баш толико велики. Једина лоша ствар током мог боравка је невреме које нас је затекло док смо шетали градом, па нисмо баш успели довољно да разгледамо све лепоте које Нови Сад има да понуди.

Како каже Вигор, Петроварадинска тврђава је место које би препоручио свима да посете, независно од фестивала, јер је изузетна грађевина, надасве аутентична, за коју се везују бројне историјске приче. Испред Егзит кампа сусрели смо се са Луцијом Марчец која је такође из Загреба и која каже да је први пут посетила наш град, као и фестивал, а оно што је највише оставило утисак на њу је уопштено енергија која је владала у граду током четири дана, колико траје Егзит.

- Осећа се права фестивалска енергија и утисак је невероватан, нисам мислила да ћу се овако добро провести - каже Луција. - Нисмо имали неке омиљене извођаче због којих смо се запутили у Нови Сад, али после свега могу да кажем да су на главној бини сви наступи били одлични, а било је доста и других извођача који су гостовали по мањим, не тако популарним стејyевима. Што се тиче електронске музике, одушевљена сам јер су по мом мишљењу, сви ди-џејеви “покидали” својим сетовима. 

Луција каже да су сви у њеном окружењу причали о томе како је Нови Сад прелеп град и треба га посетити, стога је веома срећна што је имала прилике лично да се увери у то, јер он то заиста и јесте. По ономе што је за кратко време могла да види, Нови Сад има аутентичне и интересантне старе грађевине, које му дају  посебност. Осим посетилаца из Хрватске, имали смо прилике да се упознамо са Десисовом Колевом из Бугарске и чујемо и њене утиске.

- У Новом Саду сам први пут, као и на фестивалу, а било ми је најсигурније да се пријавим за Егзит камп и нисам се покајала - каже млада Бугарка. - Одушевљена сам, јер је фестивал заиста одлично место за „журкање”, има пуно различитих стејyева, али и извођача, што је било веома изазовно и екстремно, али зато је посебно и  интересантно. Нажалост, Нови Сад нисмо имали времена детаљно да обилазимо, али по ономе што сам видела, заиста ми се свиђа град и мислим да би људи требало чешће да дођу код вас и осете предивну енергију коју Нови Сад пројектује. Уколико следеће године успем да дођем на Егзит, сигурно ћу мало више времена издвојити да шире истражим оно што ваш град има да понуди.

Град лепши од фестивала

Иако су очекивања да ће сви посетиоци Егзита отићи пуни позитивних утисака, дешава се да појединци и нису тако одушевљени самим фестивалом, колико Новим Садом. Стефан из Македоније је један од њих. Каже да много воли фестивале и често је виђен гост у разним градовима у којима се они организују, али је на Егзит дошао први пут. По његовом дугогодишњем искуству, није било лоше, али није посебно одушевљен.

- Иако постоје ствари које нису биле баш функционалне, попут покварених тушева у кампу и слично, то су чари фестивала и онај ко се одлучи за камп, не треба ни да има превелика очекивања - каже Стефан. - За разлику од фестивала, Нови Сад ме није оставио равнодушним, чак напротив, одушевљен сам градом.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak