Vojska postavila most do plaže Lido

RTS 09.07.2019 19:40
Vojska postavila most do plaže Lido


Pripadnici Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile Kopnene vojske postavili su pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, odnosno dunavske plaže Lido.Vojska je uvek tu da pomogne svim svojim građanima, a tradicionalna saradnja sa Opštinom Zemun omogućiće svim Beograđanima i njihovim gostima da i ovo leto sigurni i bezbedni provedu na Lidu, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Vojska Srbije može i ovde da potvrdi da je u stanju da zaštiti svaki deo naše teritorije pa i kada su reke u pitanju. Ovo je dug, ozbiljan most, nije ga lako napraviti i održavati, ali to je deo našeg posla i mi smo u stanju da na svakom delu naše teritorije obezbedimo punu kontrolu od strane vojske i naše države",  istakao je ministar odbrane.

Reči ministra Vulina da su "svi pripadnici Rečne flotile veoma obučeni i motivisani, spremni da ispune svaki zadatak i da Rečna flotila ima gotovo stopostotnu ispravnost svih brodova, oružja i opreme", potvrdili su pripadnici Rečne flotile prikazom sposobnosti u slučaju spasavanja civilnih i vojnih lica iz vode i u slučaju gašenja požara.

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić istakao je da je pontonski most u potpunosti bezbedan za prelazak građana i vozila.

"Most je dužine od 330 do 360 metara, što zavisi od vodostaja. Danas ste imali priliku da vidite rad posade na pontonskom mostu, čija ukupna aktivna širina iznosi 215 centimetara, a 415 centimetara sa lakim palubama po kojima se ne hoda već služe kao obezbeđenje", objasnio je kapetan bojnog broda Andrić.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić pozvao je sve Beograđane i ljude dobre volje da se organizuju i pontonskim mostom Vojske Srbije dođu do Velikog ratnog ostrva, na kojem ih tokom leta očekuje bogat kulturno-umetnički i sportski program.

Od 4. jula, kada je postavljen pontonski most, pripadnici Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile se 24 časa staraju o bezbednosti korišćenja mosta i tako će biti sve do 1. septembra, kada je planirano rasklapanje mosta i prevoženje u garnizon Šabac. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak