Bajaga ponovo na meti hrvatskih veterana: Traže otkazivanje koncerta

Blic 09.07.2019 18:31
Bajaga ponovo na meti hrvatskih veterana: Traže otkazivanje koncerta


Izgleda da je hrvatskim veteranima i ove godine trn u oku svaki potencijalni nastup Bajage i Instruktora na tlu HrvatskeNaime, posle prošlogodišnje kampanje koja se vodila protiv njegovog nastupa na Danima piva u Karlovcu, kada je njegov nastup otkazan zbog navoda veterana da je "pevao četničke pesme" srpskim borcima dok je rat trajao, najpoznatiji rok državni neprijatelj Hrvatske iz Srbije, ponovo se našao na tapetu tamošnjih veterana i to iz istog razloga.

Deo hrvatskih veterana iz Ploča protivi se nastupu Momčila Bajagića Bajage, koji je planiran za 27. jul u okviru Festivala “od 2 do 2” u tom gradu. Od organizatora, Udruženja studenata, traže da njegov nastup bude otkazan, pošto je, prema rečima Pločanskih vetererana, Bajaga 1993. godine, navodno dizao moral srpskim vojnicima u Kninu, pevajući četničke pesme.

Oni su u svom saopštenju naveli kako njemu nije mesto u Pločama, zbog toga što je bodrio i pevao patriotske pesme onima koji su uništavali hrvatske gradove i sela.

- Na jednoj strani bili su oni koji su Republiku Hrvatsku doživljavali svojom domovinom, na drugoj strani bila je velikosrpska okupatorska armada, višestruko brojnija i puno bolje naoružana. Ova druga strana okupirala je trećinu Hrvatske, razorila i spalila gradove i sela koji su joj bili u dometu. Strana koja je branila Hrvatsku od okupatora svoje vojnike nazvala je braniteljima, jer su to i bili. Njihovim ubicama razonodu, opuštanje, osveženje i radost nakon napornog ubijanja donosio je i ‘gospodin’ Bajagić - stoji u njihovom saopštenju.

Navode i da će sada zbog njihovog postupka “moralni higijeničari” pozvati na "antisrpstvo i nacionalističku zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupanja Bajage i Instruktora u Pločama, tvrdiće da je razlog traženja zabrane to što je Bajagić Srbin".

Nakon prošlogodišnjeg skanadala kada je nastup Bajage i Instruktora otkazan iz istog razloga, samo na Danima piva u Karlovcu, u odbranu našeg pevače stalo je dosta javnih ličnosti, među kojima je možda najbolju poruku poslao bend "Hladno pivo" koji je odbio molbu organizatora da uskoči kao zamena Instruktorima. Nakon toga, oglasio se i sam Bajaga, koji je uprkos otkazanom nastupu u Karlovcu, održao fenomenalan nastup u anfiteatru u Puli, gde je prisustvovalo više desetina hiljada ljudi.

- Ljubav i emocije niko ne može zabraniti. Hvala Pula na ljubavi, pažnji, svakom otpevanom stihu s nama, voli vas Bajaga - napisao je tom prilikom naš poznati muzičar.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak