Ko će zameniti Vučića? Troje kandidata u igri za šefa SNS

RTV 09.07.2019 18:24
Ko će zameniti Vučića? Troje kandidata u igri za šefa SNS


U igri za naslednika Aleksandra Vučića na čelu SNS trenutno kao najozbiljniji kandidati figuriraju tri kandidata, pišu beogradski mediji. Vesić: Moguće da stranka neće izglasati povlačenje Vučića sa čela partije.To su premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik stranke Miloš Vučević, pišu "Novosti".

Na široj listi potencijalnog novog šefa SNS, kako se spekuliše u politčkim krugovima, za sada su i Nikola Selaković, Marko Đurić i Jorgovanka Tabaković, navodi list.

Nije isključeno da bi u izbor u "foto-finišu" za novo rukovodstvo SNS u trku mogao da uđe još neko od aktuelnih potpredsednika stanke poput Milenka Jovanova, dodaje list.

Vučić je nedavno ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na Izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.

Vesić: Čim se Hrvati raduju - nije dobro

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Srpsku naprednu stranku najbolje vodi Aleksandar Vučić i da, u tom smislu, nema zamenu, te dodao da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje sa čela partije.

Vesić je za Prvu televiziju rekao da će svi članovi SNS, pa i oni koji se u medijima pominju kao Vučićevi naslednici, reći da je Vučić najbolje rešenje.

"Ako pitate sve članove Predsedništva i Glavnog odbora, svi bi bili protiv toga da Vučić ne bude predsednik stranke", rekao je Vesić.

Kako kaže, SNS je demokratska stranka, o svemu se otvoreno razgovara, a predsednik Vučić stavlja svoje predloge na organe stranke, pa će se tako i o tom predlogu razgovarati na Predsedništvu i Glavnom odboru SNS.

Ocenio je i da, čim se hrvatski mediji raduju najavi odlaska Vučića sa čela SNS, to znači da to nije dobra vest za Srbiju.

"Čim se hrvatski mediji raduju nečemu, u ovom slučaju odlasku Vučića, to znači da to nije dobro za nas. Raduju se zato što je Vučić podigao Srbiju i ekonomski, politički, zato što je Srbija postala vodeća zemlja na Balkanu i njima ne odgovara Vučić na čelu stranke i Srbije", rekao je Vesić.

Evo šta o navodima medija kažu "kandidati" Nebojša Stefanović i Ana Brnabić:


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak