Proizvođači tehnike BEŽE iz Kine

Mondo 09.07.2019 16:53
Proizvođači tehnike BEŽE iz Kine


Rastućoj listi velikih proizvođača tehnike, koji izmeštaju proizvodnju iz Kine pridružuje se i jedna od najvećih japanskih kompanija.Nintendo seli deo proizvodnje konzole iz Kine u Vijetnam. Kompanija Nintendo planira da deo proizvodnje svoje igračke konzole Switch preseli već ovog leta iz Kine u Vijetnam, kako bi bolje segmentisala proizvodne lokacije, izjavila je portparolka japanskog proizvođača video igara.

Gotovo celokupna proizvodnja Nintendovih igračkih konzola Switch sad je locirana u Kini.
Cilj promene je, prema rečima portparolke, diverzifikacija rizika, a ne izbegavanje posledica potencijalnog povećanja američkih tarifa na proizvode uvezene u SAD iz Kine, prenosi agencija Rojters.

Tim potezom Nintendo će postati poslednja u nizu kompanija koja je preselila proizvodnju iz Kine, usred kinesko-američkog trgovinskog rata praćenog uzajamnim uvoznim tarifama na brojne industrijske proizvode. Japanski list Nikei je ranije prvi preneo ovu vest. Britanska agencija navodi da i druge japanske kompanije žele da prebace proizvodnju iz Kine, kao što su proizvođač elektronike Sharp i proizvođač fotokopir uređaja Ricoh.

Kompanija Apple je nedavno potvrdila da će preseliti čak trećinu proizvodnog procesa iz Kine, nakon što kineski partneri budu sigurni da zajedno sa Apple kompanijom imaju pravi poslovni model, koji će uspešno funkcionisati i van Kine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak