Bronza je LEK za suze: Za Anu Dabović!

Mondo 08.07.2019 14:53
Bronza je LEK za suze: Za Anu Dabović!


"Nema druge opcije - izađemo, pokidamo i uzmemo tu medalju koju zaslužujemo", prepričala je Crvendakić koji je bio plan reprezentacije pred meč sa Velikom Britanijom.Srpske košarkašice rekle su da su igrom protiv Velike Britanije pokazale da su zaslužile medalju na Evropskom prvenstvu i da su ponosne što su uspele da se "podignu" posle teškog poraza od Španije u polufinalu i neprospavane noći.

"Osećaj je izvanredan. Skupile smo snage posle jučerašnje utakmice i od prvog minuta pokazale da smo zaslužile bronzu", rekla je Dragana Stanković posle meča.

"Ostaje žal za jučerašnjom utakmicom, ali biće prilika i narednih godina da se pokažemo u dobrom svetlu", dodala je naša repretezentativka i zahvalila se publici koja je bodrila njen tim u Zrenjaninu i u Beogradu. 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 81:55. Srbija je juče u polufinalu izgubila od Španije, a nakon te utakmice Nevena Jovanović je uplakana razgovarala sa novinarima.

Danas je bilo drugačije. 

"Jeste, bronza je lek za suze", rekla je prvo Jovanović.

"Sija ova bronza. Presrećne smo, ovo je ogroman uspeh za nas. Samo mi znamo kroz šta smo prošli, bila su ovo naporna dva meseca, ali isplatilo se. Uspeh, stvarno, a još lepše je kada je osvojite pred svojim navijačima, uz njih je sve ovo lepše", dodala je ona. 

I Aleksandra Crvendakić je govorila o neprospavanoj noći. 

"Mnogo nam je teško palo što smo izgubile u polufinalu, ali skupile smo nekako snage, izašle smo na teren i pokazale zašto smo ovde i koliko vredimo. Videlo se, opet smo uživale na terenu, od prvog trenutka nismo dale da dišu, da imaju bilo kakvu pomisao da mogu da nas dobiju. Zaista sam preponosna na ove devojke", rekla je Crvendakić. 

"Imale smo jako dugu noć, pričale smo mnogo, ne toliko o polufinalu, već da ovu utakmicu moramo da izađemo i pokidamo. Nema druge opcije - izađemo, pokidamo i uzmemo tu medalju koju zaslužujemo", dodala je ona.

Reprezentativka Maja Miljković je, takođe, rekla da je ekipi bilo teško, ali da su igračice znale da mogu da odgovore na pravi način.

"Za ovo smo se spremale od 1. maja, znale smo da fizički možemo da iznesemo, igrale smo i za Anu (Dabović) koja je za nas igrala sa slomljenom rukom. Znali smo da moramo da damo maksimum, tako smo izašle na teren i jako sam srećna što smo uspele da osvojimo medalju i zadržimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima", rekla je Miljković.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak