Iz narandžastog u crveni meteoalarm

B92 07.07.2019 16:39
Iz narandžastog u crveni meteoalarm


Ranije je u nedelju proglašen narandžasti meteoalarm za celu Srbiju, međutim za pojedine delove zemlje sada je na snazi crveni.
Crveni meteoalarm RHMZ-a na snazi je u Pomoravlju, Šumadiji, Sremu i zapadnoj Srbiji, dok je narandžasti za ostatak zemlje.

"Današnji dan protiče u znaku sunčanog i tropskog vremena. Temperatura će biti visoka - u većini predela biće od 30 do 34 stepena. U poslepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojava hladnog fronta, te će u severnim i zapadnim, a potom i centralim delovima zemlje doći do naoblačenja i lokalnih pljuskova koji će biti propaćeni grmljavinom i pojavom grada. Najveća opasnost će biti na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Podunavlja, Pomoravlja, Zapadne Srbije, Mačke i Kolubarskog okruga. Tamo će biti olujni pljuskovi, grad i intezivni vetar", rekao je Đorđe Đurić, meteorolog iz "Weather2Umbrella" za Blic.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio na nedelu posle podne, uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima na lokalne vremenske nepogode, obilne plјuskove, grmlјavine, pojavu grada i kratkotrajno olujni vetar.

Iz narandžastog u crveni meteoalarm

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak