Telekom kupio još jednog kablovskog operatora

Radio 021 05.07.2019 20:36
Telekom kupio još jednog kablovskog operatora


Kompanija Telekom Srbija kupila je Telemark, najvećeg kablovskog operatora na teritoriji zapadne i centralne Srbije, koji broji više od 25.000 televizijskih i internet korisnika, saopšteno je iz Telekoma.  Kablovski operator Telemark korisnicima pruža usluge u Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Mionici, Ljigu, Banji Vrujci, Mataruškoj banji i Kosjeriću.
 
Telekom je prethodnih meseci kupio i kablovsko-distributivne operatere Kopernikus tehnolodži, Radijus vektor, Avcom i Masko.
 
Kako je ranije najavljeno, to je deo strategije nazvane "Milion plus", kojom Telekom Srbija, akcionarsko društvo čiji je većinski vlasnik država sa 58 odsto akcija, namerava da privuče više od milion korisnika televizije i interneta.
 
Podsećamo da država Srbija kao vlasnik 58 odsto nacionalnog operatora Telekom i 4.860.000 malih akcionara neće dobiti svoj deo kolača od ostvarenog profita u prošloj godini nakon uspešnog poslovanja, kako tvrde u toj kompaniji, jer je Skupština akcionara potvrdila da se dobit ne deli, pošto će sledeće dve godine "biti godine velikih investicija".
 
Uloženo je 195 miliona evra u Kopernikus, 108 miliona evra u Radijus vektor i 12,5 miliona evra u Avkom. Dug Telekoma je zbog tih kupovina udvostručen i iznosi preko 700 miliona evra, zbog čega se u javnosti sve češće čuju kritike da se to javno preduzeće nepotrebno zadužuje, kako bi kupovalo medije i kablovske operatore.
 
Nakon tih investicija, Vlada Srbije, koja zastupa državu, donela je odluku da se odrekne dividende, a to je i potvrđeno na Skupštini akcionara. Kada se država odrekne dividende koja puni budžet, tada ni mali akcionari ne mogu da ih dobiju. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak