Neočekivane romantične destinacije Evrope

Mondo 04.07.2019 14:34
Neočekivane romantične destinacije Evrope


Pariz i Venecija su "već viđeni", donosimo vam predloge za romantična putovanja po Evropi koji će vas možda iznenaditi.Određeni gradovi imaju "reputaciju" romantičnih, i mnogi od njih su u Evropi. Pariz i Venecija vam verovatno prvi padaju na pamet. Ali, Evropa ima još mnogo romantičnih destinacija koje je lepo istraživati udvoje. Donosimo vam pet ideja za putovanja sa osobom koju volite.

Oslo, Norveška

Kombinacija udobnih kafića i kulturnih dešavanja čini Oslo neodoljivim. Potrebno vam je još ubeđivanja? Norveška nacionalna opera i balet su među najboljima na svetu… Najveća kolekcija zasađenih ruža u Norveškoj se nalazi u ovom gradu, u parku Frogner, čak 150 vrsta ovog predivnog cveća.

U srcu Frognera nalazi se i Vigeland park, u kojem su skulpture Gustava Vigelanda, u bronzi, granitu i kovanom gvožđu, uznemirujuće i veličanstvene u isto vreme.

Mikonos, Grčka

Divno ostrvo "kao sa razglednice": kućice sa plavim prozorima i vratima, vetrenjače, crkvice i mnoštvo romantičnih taverni sa pogledom na more.

Kopenhagen, Danska

Grad u kojem je rođen Hans Kristijan Andersen morao je biti bajkovit. Iznajmite bicikl i upustite se u avanturu udvoje. Grad poznat po kraljevskim palatama, vikinškoj istoriji i jednoj posebnoj sireni čeka da ga otkrijete.

Ljubljana, Slovenija

Vožnja kočijama, držanje za ruku dok se šetate duž obale reke, možda čak i piknik, na nekom lepom mestu? Mala i ušuškana, Ljubljana može biti prava destinacija za neki romanitčni vikend.

Gdanjsk, Poljska

Ovaj grad ne zovu bez razloga "biser Baltika". Stari grad je najlepši deo Gdanjska, pun starih, visokih i uskih trgovačkih kuća, tako da neodoljivo podseća na Amsterdam. Kuće su tako uske jer se nekada porez plaćao u zavisnosti od širine dela građevine koji gleda na ulicu.

Najlepše zgrade, najviše prodavnica i restorana nalazi se u Dugoj ulici, na potezu između Zlatne kapije i Gradske skupštine.

U Gdanjsku je i najveća crkva na svetu sazidana od cigle, Bazilika svete Marije, duga više od 100 metara. Pogledajte video, možda se zaljubite u ovaj grad:IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak