Na sunce samo sa zaštitom

Novosti 03.07.2019 21:05
Na sunce samo sa zaštitom


Kako tretirati lice i telo tokom leta: Izbegavajte sredstva na bazi alkohola, jer mogu dovesti do prekomernog isušivanja kože. Poželjno je uraditi piling 1-2 puta nedeljno i naneti masku za hidratacijuU LETNjEM periodu je potrebna posebna, intenzivna nega lica i tela kako bi visoke temperature i štetno UV zračenje što manje naškodili našem zdravlju, ali i lepoti. S obzirom na to da je koža leti sklonija iritacijama i alergijama, važno je znati koje preparate treba koristiti, ali i koji kozmetički tretmani prijaju licu. Nikako ne smemo da zaboravimo da lepota, osim spoljašnje, podrazumeva i unutrašnju negu.

Kozmetičarka Marina Đušić naglašava da je od ključnog značaja kako tokom leta čistimo i hidriramo lice, jer se tada pojačano znojimo.

- Leti je koža masnija pa je i problem sa bubuljicama češća pojava nego inače - kaže za "Život plus" naša sagovornica. - Ujutru koristite blaža sredstva za čišćenje, a uveče nakon izlaganja suncu, znojenja, kada su pore zatvorene, a lice masno, preporučuju se jači preparati, koji će efikasnije i temeljnije ukloniti sve naslage. Izbegavajte sredstva na bazi alkohola, jer mogu dovesti do prekomernog isušivanja kože. Poželjno je uraditi piling 1-2 puta nedeljno i naneti masku za hidrataciju. Sunce, so, hlor i visoke temperature isušuju kožu, zbog čega je neophodna dubinska hidratacija. Birajte što laganije, hidratantne kozmetičke proizvode koji neće biti teški za lice. To su najčešće preparati na bazi hijaluronske kiseline, aloje i vitamina E, za one koji imaju suvu kožu preporučuju se proizvodi koji, osim pomenutih sastojaka, sadrže i glicerin za dodatnu hidrataciju.

Koža lica je tanka i osetljiva, tako da se opekotine od sunca tu i najbrže javljaju. Zato je veoma važna zaštita. Kad god ste na suncu, obavezno nanesite (ne samo jednom, već u predviđenim vremenskim intervalima) preparate sa UV zaštitom. Leti se preporučuju kreme sa visokom zaštitnim faktorom 30-50. U suprotnom povećava se šansa da dođe do ozbiljnih oboljenja kože, a pospešuje se i proces starenja - koža gubi elastičnost, dehidrira i javljaju se bore, fotooštećenja, dolazi do pojave hiperpigmentacija.

Naša sagovornica podseća da je veoma važno da unosimo dovoljno vode u organizam, ali i šta jedemo:

- Voda hidrira iznutra i ujedno je i najbolji tretman protiv bora. - Takođe, treba jesti voće i povrće bogato vitaminom C, koji je jedan od najjačih antioksidanasa i sprečava starenje kože izazvano faktorima spoljašne sredine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak