Viminacijum fest: Pobednici Mirjana Karanović i 'Devojčica sa žicama'

Novosti 03.07.2019 20:00
Viminacijum fest: Pobednici Mirjana Karanović i 'Devojčica sa žicama'


Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, pobednicima pripale glavne nagrade festivala - 'Zlatna fibula' i 'Viminacium maksimus'Za najboljeg glumca „Viminacijum festa“ proglašena je Mirjana Karanović, za ulogu u predstavi „M.I.R.A.“ BITEF teatra, a za najbolju predstavu „Devojčica sa žicama“, u izvođenju Slovenskog narodnog gledališča „Drama“ iz Ljubljane.

Ovu jednoglasnu odluku doneo je stručni žiri u sastavu: Dejan Mijač, Miodrag Tabački i Saša Torlaković. Nagradu „Zlatna fibula“ umesto Mirjane Karanović, preuzela je rediteljka Jelena Bogavac, dok će nagrada za najbolju predstavu „Viminacium maksimus“ biti uručena naknadno.

Osim dve navedene, u takmičarskoj konkurenciji bile su i predstave: „Bakhe“ - „Ulyssis teatar“ Brioni i Zagrebačko kazalište mladih, „Sonet 666“ - Državno mađarsko pozorište Temišvar i „Na Drini ćuprija“ - SNP Novi Sad.

U čast pobednika festivala, glumački ansambli Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, izveli su predstavu „Žene iz Troje“, po tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak