Izdat međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića

Mondo 03.07.2019 00:05
Izdat međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića


Sud u Prištini izdao je međunarodni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića, koji je osumnjičen da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića. Poternica i za Zvonkom Veselinovićem.Kosovski mediji navode da je Radoičić je osumnjičen i za organizovani kriminal i druga teška dela.

Specijalno tužilaštvo samoproglašenog Kosova je nedavno proširilo istragu i na Zvonka Veselinovića, koji je više puta viđen u pratnji zamenika predsednika Srpske liste.

Po zahtevu Tužilaštva, sud je takođe izdao nalog za njegovo hapšenje.

Kako se navodi, Veselinović, koji je prošle godine viđen na severu, osumnjičen je za organizovani kriminal, dovođenje u opasnost osoblja UN-a, izazivanje opšte opasnosti i ubistvo Ivice Rajičića 2014. godine.

Dvojica traženih Srba prošlog meseca su se pojavila zajedno na proslavi tabloida "Informer" iz Beograda.

Tužilac Sulj Hodža, koji vodi istragu o ubistvu Ivanovića je rekao da je ovo "poslednja mogućnost Tužilaštva da obezbedi prisustvo dvojice osumnjičenih, koji su godinama bili povezani sa organizovanim kriminalom na severu Kosova".

SRPSKA LISTA I BEOGRAD: POLITIČKA POTERNICA

Srpska lista navela je danas da rаspisivаnjem poternice zа potpredsednikom liste Rаdoičićem, "Priština imа za cilj da zastrаši sve slobodomisleće Srbe" i da "pokušаva dа skrene pаžnju sopstvene jаvnosti sа više od 30 sаslušаnih pripаdnikа Oslobodilačke vojske Kosova pred Specijаlnim sudom povodom zločinа nаd srpskim i neаlbаnskim stаnovništvom".

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista je podsetila dа Prištinа nije člаn Interpolа, te da nije u mogućnosti dа rаspiše međunаrodne poternice, već to morа dа učini UNMIK koji, sа druge strаne, zа tаkаv аkt zаhtevа postojаnje dokаzа.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, ocenio je da hajka na funkcionere Srpske liste predstavlja deo specijalnog rata.

Đurić u saopštenju navodi da time Priština među Srbima na severu Kosova i Metohije nastoji da stvori utisak da nemaju nikakvu sistemsku zaštitu i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja na samoproglašenom Kosovu imaju Albanci i njihova OVK "elita".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak