BIH zatvara delove granice sa Srbijom

Mondo 02.07.2019 17:15
BIH zatvara delove granice sa Srbijom


BiH će fizički zatvoriti lokacije na granici BiH sa Srbijom i Crnom Gorom, njih petnaest, preko kojih migranti nelegalno ulaze u BiH, kazao je predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.On je na konferenciji za novinare posle sednici Vijeća ministara rekao da je usvojen zaključak da ministarke odbrane Marine Pendeš traži od Predsedništva dozvolu da pošalje jedan inzeinjerijski bataljom na granicu BiH kako bi izvršili fizičko zatvaranje lokacija na kojima migranti ilegalno prelaze u BiH.

"Lokacije su tačno i precizno definisane, 10 ih je frekventno i ta odluka će biti pripremljena i upućena Predsjedništvu na konačno potvrđivanje i očekujemo da će ono odobriti upućivanje ovog bataljona i zatvaranje nelegalnih prelaza", rekao je Zvizdić, a na konferenciji za novinare, a preneo N1.

"Jedan od zaključaka je formiranje zajedničkih timova graničnih policija BiH i Srbije. Spremni smo da pošaljemo i u USK dodatne snage kada to budu tražili. Dali smo i podršku Koordinacionom odboru i insistirali smo da se poštuje kućni red u svim prihvatnim centrima - rekao je Zvizdić, a preneo Avaz.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak