Nakon 6 godina osuđen sin Željka Mitrovića

02.07.2019 16:43
Nakon 6 godina osuđen sin Željka Mitrovića


Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci nošenja nanogvice u stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom godinu dana.Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci kućnog zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana, zbog izazivanja saobraćajne nesreće na pešačkom u kojoj je život izgubila 17-godišinja Andrea Bojanić.

Mitrović mlađi osuđen je na jedinstvenu kaznu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, rečeno je Tanjugu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustanickom ulicom na pešackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat. a telo Andre je od siline udarca odletelo 29 metar.

Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović. 

Zbog okolnosti nesreće Tužilaštvo je tražilo dve godine zatvora.

U kaznu će biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 19. jula do 4. oktobra 2013. godine, tako da će pod elektronskim nadzorom policije biti još 9 meseci.

Savo Bojanić, otac nastradale Andree Bojanić, najavio je da će podneti žalbu na tu presudu, a mediji prenose da je žalbu najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo.    

Reagovao je i Željko Mitrović, koji je istakao da je njegov sin osuđen, "samo zato što je njegov sin".

I tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak