Savršen mejkap za poslovne žene: Ni previše, ni premalo 'tonova'

Super žena 02.07.2019 16:10
Savršen mejkap za poslovne žene: Ni previše, ni premalo 'tonova'


Otkrijte koju šminku treba da koristite, a koju da izbegavate tokom dana.Šminkom uglavnom želimo da naglasimo vrline, sakrijemo mane i privučemo pažnju dobrim izgledom. Šta bismo radili bez dobrog, starog crvenog karmina ili bez senke za oči koja zaustavlja dah?

Ipak, sve se ovo menja kada se radi o formalnijem izgledu, dnevnoj šminki, o “mejkapu” koji je idealan za kancelarijski posao. U ovim prilikama treba da odajete sliku odgovorne, ozbiljne osobe, ali da dodate svom izgledu crtu koja će iskazati vašu individualnost. U nastavku teksta saznajte kako da izgledate savršeno u toku dana na svom radnom mestu, prenosi "Kosmopolitan" (Cosmopolitan9.

Proizvodi koje nikada ne smete da koristite za dnevnu šminku

Ukoliko ste u potrazi za idealnom šminkom koju ćete nositi preko dana, bilo da idete na kafu ili na posao, treba da imate na umu nekoliko saveta. Biće vam od velike koristi, ukoliko ne želite da vam se uništi šminka ili da ne padnete u iskušenje da izaberete proizvode koji nisu adekvatni za dnevnu varijantu. Isto kao što se dnevna i večernja odevna kombinacija razlikuju, tako treba da bude i sa šminkom. Zato, obratite pažnju na savete koje vam dajemo u nastavku.

Previše upadljive i senke jarkih boja morate da zaboravite. Ma kojim poslom da se bavite, dnevna šminka ne sme da bude previše upadljiva. Shodno tome, ne biste smeli da koristite sjajne boje, boje sa šljokicama i izrazito jarke boje. Sve ove boje, ako pričamo o senkama, idealne su za noćnu varijantu, kada idete na žurku ili u noćni provod, ali nikako nisu dobar izbor za dnevnu varijantu.

Kada se radi o karminima za usne, važi isto pravilo. Sjaj ili ruž za usne ne bi trebalo da bude jarkih boja, jednako kao i senka za oči. Takođe, sjaj ili ruž ne bi trebalo da imaju previše šljokica ili sedefa. Ukoliko je vaš karmin previše upadljiv, oduzeće eleganciju vašem izgledu i daće mu veštačku notu, što nikako nije preporučljivo, posebno kada se radi o stajlingu za posao.

Puder koji nije u skladu sa vašom nijansom tena pokvariće vaš izgled bilo da je noć ili dan. Kada se radi o dnevnoj šminki, treba da težite prirodnom izgledu, jednostavnosti i da postigne efekat kao da nemate šminku.

Rekli smo koje boje nisu preporučljive, a one koje jesu su roze ili bež, u zavisnosti od toga kakav vam je ten. Još jednom naglašavamo: ništa previše upadljivo, jer ćete postići samo kontraefekat. To ne želite, zar ne?

Kako do idealne šminke za posao?

Nakon što smo utvrdili koje proizvode treba da zaobilazite, prelazimo na način na koji ćete postići idealan izgled za posao. Kada otkrijete da vam za postizanje idealnog izgleda ne treba mnogo vremena, prestaćete sa izgovorima da nemate vremena da se našminkate.

Kakav savet vam nudimo? Idealno bi bilo da stavite malo sjaja na usne i korektora, kako biste prekrili nesavršenosti. Neka vam uvek budu u tašni. Umesto pudera, izaberite lagane BB kreme, sa kojima ćete dobiti savršeno prirodan izgled. Malo maskare, rumenila za obraze i – gotovo! Lice će biti osveženo, a izgledaćete kao da nemate trunku šminke, što i jeste krajnji cilj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak