Kraj za Lajovića, Hurkač u drugom kolu Vimbldona

B92 01.07.2019 21:40
Kraj za Lajovića, Hurkač u drugom kolu Vimbldona


U prvom setu je Hubert Hurkač bio veoma dobar i ekspresno došao do prednosti od 2:0 posle brejka u drugom gemu. Uspeo je odmah da ga potvrdi na svom servisu i videlo se da ima dosta samopouzdanja.Lajović je tek u četvrtom gemu uspeo da se "upiše", smanjivši na 3:1, ali se to jako brzo pretvorilo u 5:2 za Hurkača. Ponovo Lajović prikazuje dobru igru, osvaja gem bez izgublenog poena i govori da se neće tako lako predati.

Servirao je Hurkač za trijumf u prvom setu, taj gem je bio vrlo dug i napet. Lajović je imao brejk loptu koja bi ga ostavila u igri za osvajanje prvog seta, ali je nije iskoristio, pa je Poljak napravio dve set lopte i drugu uspeo da iskoristi.

Drugi set je bio mnogo drugačiji od prvog. Iako je bio dosta napet i neizvetan, brejkove nismo viđali, ali to ne znači da brejk lopti nije bilo. Često je Lajović bio taj koji je morao da ih spašava i na njegovu sreću uspevao da održi minimalnu prednost.

Kada je poveo sa 5:4, znao je Lajović da ima šansu da dodatno ugrozi Huberta Hurkača. Uspeo je da napravi brejk i da sebi pripiše drugi set, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Prvi gem u trećem setu je pripao Dušanu Lajoviću. On je takođe bio napet i neizvestan i naterao je Lajovića da spašava Hurkačevu brejk loptu. Naredna dva gema su brzo bila gotova, a Lajović je uspeo da održi minimalnu prednost.

Tako je bilo sve do sedmog gema, kada je Hurkač uspeo da napravi brejk i da povede sa 4:3 i tu prednost kasnije da održi, pa je treći set upisao sebi i poveo sa 2-1.

Što se tiče četvrtog seta, Dušan Lajović i Hubert Hurčak vodili su žestoku bitku. U drugom gemu je Dušan Lajović propustio čak šest brejk lopti i ta propuštena prilika ga je uskoro skupo koštala.

Hurkač je u devetom gemu stvorio dve brejk lopte, drugu iskoristio i stvorio prednost od 5:4, pa je potom na svom servisu uspeo da kruniše odličnu partiju pobedom i da se plasira u drugo kolo Vimbldona, gde će igrati protiv argentinskog tenisera Leonarda Majera.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak