Đurić: Uspeh vlade nije subjektivni utisak, već činjenica

RTS 01.07.2019 14:07
Đurić: Uspeh vlade nije subjektivni utisak, već činjenica


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas, povodom dve godine rada Vlade, da je Srbija postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji iDve godine rada vlade Srbije u ovom sazivu, biće zasigurno u istoriji opisivane kao važna prelomna tačka, u kojoj je Srbija, “nakon godina političkih i ekonomskih poraza pod DOS-ovskim vlastima“, a onda i mukotrpnog oporavljanja i stabilizacije države u narednom periodu, počela da se snažno uspravlja i poprima obrise dobro uređene i moderne zemlje koja ide napred, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, saopšteno je iz te Kancelarije.

Marko Đurić je rekao da uspeh vlade Srbije nije stvar subjektivnog utiska, već činjenica koju egzaktno potvrđuju ekonomski i socijalni pokazatelji, nivo inostranih investicija, pad nezaposlenosti, modernizacija infrastrukture, navodi se u saopštenju.

"Uz stalnu i za vladu suštinski značajnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, predsednica vlade Ana Brnabić i članovi vlade su u prethodnom dvogodišnjem periodu veoma uspešno, posvećeno i srcem pokazali kako se vodi jedan za Srbiju uspešan i odličan tim. Hvala Ani i svim kolegama na stalnoj i nesebičnoj podršci za Srbe na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić.

Kako se navodi, Đurić smatra svojom obavezom prema građanima Srbije da skrene pažnju na činjenicu da je tokom mandata ove vlade i zahvaljujući zalaganju svih njenih članova, kao i složnom delovanju sa drugim institucijama, pružena najveća i do sada najsveobuhvatnija podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, Srbija je postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i uspela da pokrene najveći investicioni ciklus u južnoj pokrajini u poslednjih nekoliko decenija.

"Nastavićemo da se svi kao jedan i dalje borimo za naš narod i naše interese u svakom delu naše zemlje, posebno uključujući žitelje Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija", istakao je Đurić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak