Gledao sina kako gori, a tazbina mu preti tužbom

Novosti 01.07.2019 13:07
Gledao sina kako gori, a tazbina mu preti tužbom


Aleksandar Kovač iz Kule zamalo nije nastradao na benzinskoj pumpi u Vrbasu. U eksploziji povređena i njegova supruga, kao i njeno dvoje dece iz prvog brakaALEKSANDAR Kovač (28) iz Kule je pre dvadesetak dana, zajedno sa petogodišnjim sinom, drugom (24), suprugom, kao i njeno dvoje dece (4 i 10) iz prvog braka, povređen u eksploziji na benzinskoj pumpi u Vrbasu (na slici), a sada mu povrh svega preti i tužba od tazbine! Prema njegovim rečima, torturu je doživeo i od bivše žene i njenih roditelja, jer ga svi smatraju odgovornim za nesreću.

Kobnog 18. juna Aleksandar je pozajmljenim "ford fokusom" krenuo u Vrbas po meso za roštilj, a usput je odvezao drugara do benzinske pumpe da napuni plinsku bocu.

- Namenjena je za domaćinstvo, a ne za auto, koji je dizelaš. U gepeku nije bila ni sakrivena, ni pokrivena. Drugar je zamolio radnika na pumpi da naspe plina za 500 dinara. On je stavio "pištolj" i počeo da sipa. Video je da plin curi, ali nije prekidao. Auto se napunio gasom, pa smo otvorili sva četiri prozora da se izluftira. Dao sam kontakt, i u tom trenutku je buknulo - priča Aleksandar.

On je poslednji izašao iz kola, jer je bio vezan pojasom. Pošto u kolima nije bilo mesta za sedenje, njegov sin je stajao između sedišta. Drugar se vratio da spase dečaka, pa je i on stradao.

- Kad je video šta se dogodilo, radnik na pumpi se uhvatio za glavu, a onda dohvatio protivpožarni aparat. Radnica je pozvala kola Hitne pomoći, kojima smo uz jauke od bolova prevezeni u vrbasku bolnicu. Ja sam dva sata bio ispred operacione sale, gde su mom sinu skidali ispečenu kožu. Posle toga su ga pod rotacijom prevezli u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, gde sad predlažu presađivanje kože - navodi Aleksandar.

Lakše povrede su zadobila deca od četiri i deset godina, iz prvog braka njegove supruge, a njen brat je prošao bez ikakve ozlede. Aleksandar ističe da nije odgovoran za eksploziju, ali se već u bolnici našao na meti bivše supruge, majke povređenog petogodišnjaka, i njene porodice, jer su smatrali da je kriv za nesreću. Ništa bolje nije, kaže, prošao ni sa sadašnjom tazbinom, jer je majka njegove supruge najavila da će ga tužiti zato što su s njim u kolima povređeni njena ćerka u unučad.

SPRŽENI ZA PET SEKUNDI

PUTNICI u "ford fokusu" zadobili su opekotine po licu, vratu, nogama, rukama, prstima... Aleksandar opisuje da je njegov petogodišnji sin iz Vrbasa u Novi Sad prebačen sav u zavojimima, kroz koje su virile samo oči, usne i nos.

- Sprženi smo za svega pet sekundi, koliko je trajao plamen u kolima - rekao je Aleksandar.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak