Dojče banka otpušta 20.000 ljudi

RTV 01.07.2019 13:03
Dojče banka otpušta 20.000 ljudi


Nemačka Dojče banka razmišlja o ukidanju između 15.000 i 20.000 radnih mesta ili o gašenju svake šeste pozicije sa punim radnim vremenomNemačka Dojče banka razmišlja o ukidanju između 15.000 i 20.000 radnih mesta ili o gašenju svake šeste pozicije sa punim radnim vremenom na globalnom nivou, piše danas američki list "Volstrit DŽornal", pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.Otpuštanja bi verovatno trajala više od godinu dana i proširila bi se po regionima i ograncima, navodi taj list.

Razgovori na najvišem nivou o restrukturiranju poslovanja banke održani su u četvrtak i petak, ali konačne odluke nisu donete, tvrdi za Rojters jedan neimenovani izvor.

I njujorška agencija "Blumberg" javlja da Dojče banka privodi kraju plan koji bi mogao eliminisati više stotina pozicija u istraživačkom i u sektoru trgovanja akcijama.

Rojters je prošle nedelje preneo da Dojče banka planira da smanji obim svog poslovanja američkim akcijama, zadržavajući samo ogranak koji će služiti korporativnim i bogatim klijentima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak