Đurić: Šovinistički ispad protiv srpkog predstavnika

Mondo 30.06.2019 18:43
Đurić: Šovinistički ispad protiv srpkog predstavnika


Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić prokomentarisao je napad prištinske delegacije na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA u Valoni.On je rekao da to pokazuje šta se dešava kada "jednoj nedorasloj administraciji date pristup međunarodnim organizacijama".

Sastanak na nivou zamenika ministara u okviru sporazuma CEFTA prekinut je juče u Valoni pošto su članovi delegacije iz Prištine flašom gađali šefa srpske delegacije Ivana Markovića.

"Desio se jedan šovinistički ispad protiv srpskog predstavnika koji je na sastanku rekao da CEFTA ne treba da se koristi za dnevno političke svrhe", rekao je Đurić za TV Pink.

Kako je dodao, predstavnik Srbije rekao je i da treba ukinuti takse Prištine na srpsku robu, a "doživeo je da na međunarodnom skupu bude gađan flašom".

"To vam pokazuje šta se dešava kada jednoj nedorasloj administraciji date pristup međunarodnim organizacijama. Zato sam ponosan na to što smo uspeli da sprečimo članstvo Kosova u devet međunarodnih organizacija", rekao je Đurić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak