Trideseti protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

RTS 29.06.2019 19:41
Trideseti protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu


U Beogradu se održava trideseti po redu protest "Jedan od pet miliona", pod nazivom "Ne možete nas uplašiti".Okupljanje je počelo kod Terazijske česme u 19 časova. Prisutnima su se obratili student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković, kao i bivši aktivista "Otpora" Srđan Milivojević.

Milivojević je poručio da u Srbiji "stalno nešto curi – testovi, afere, skandali, fontana na Slaviji".

"Ovde curi naš život, kroz prste bahatih vlastodržaca. Po glavama naše dece izliva se bahata osionost. Srbiju će pretvoriti u Atlantidu koju će prekriti šljam i ološ najgore vrste. Ova vlast je najgora u istoriji Srbije", rekao je Milivojević. 

Obratio se i odbornik u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović. 

Organizatori su najavili da će na protestu studenti pročitati pismo Uroša Janjića, mladića koji je, kako navode, prošle nedelje izboden u Nišu zbog majice koju je nosio. 

Zatim će centralnim gradskim ulicama biti održana protestna kolona i to sledećom trasom: Terazijska česma - Trg Nikole Pašića – Dečanska - Nušićeva - Svetogorska - RTS. 

Prvi protest održan je 8. decembra, i od onda se upućuju zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Na jednom od prethodnih protesta, demonstranti su uputili tri zahteva. Prvi je formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova. Drugi je izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama i na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.

Treći zahtev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak