Đurić: Za Srbe svaki dan je Vidovdan

RTV 29.06.2019 12:37
Đurić: Za Srbe svaki dan je Vidovdan


Za Srbe na Kosovu i Metohiji svaki dan je Vidovdan, jer se svakoga dana bore za opstanak, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.On je za TV Pink istakao da niko na KiM neće ostati ni gladan ni žedan, i da će se raditi na normalizaciji situacije po pitanju snabdevanja osnovnim životnim namirnicama.

marko, djuric
Tanjug (Sava Radovanović)

Đurić kaže da je bilo važno da se juče, kada je bio u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, pošalje na KiM poruka u ime cele Srbije sloge i solidarnosti.

Prema njegovim rečima, Albanci su sve vreme "igrali šahovsku igru" i tražili način kako će da ponize Srbiju i da nađu način da on ne ode na Kosovo.

"Onaj ko zna šta Vidovdan i Kosovo i Metohija znače za Srbiju zna da je nemoguće bilo kog Srbina sprečiti da bude na Kosovu i Metohiji", Istakao je Đurić.

On je naveo da nije odustao da zbog pretnji Prištine od na Kosovo i da to nikada neće uraditi.

"Ne želim da ugrožavam bilo čiju bezbednost i bilo čije živote, mi nastojimo da budemo odgovorni, da nikome ne damo povod, makar i lažni da gazi i ugnjetava naš narod. Srbija i njene državne institucije su s našim narodom na KiM", rekao je Đurić.

On je naveo i da Srbija na KiM sprovodi 149 projekata podrške, a do kraja godine taj broj će biti povećan na 350.

Đurić kaže da bi voleo da Albanci nauče nešto iz poruke da ono što je dobro za Srbe, ne mora biti loše za njih, i dodao da je u civilizacijskom smislu bio razočaran izjavom Envera Hodžaja koji je rekao da smatra da je stambeni projekat "Sunčana dolina“ srpski agresorski pokušaj da se promeni etnička struktura na severu KiM.

Šovinistički ispad protiv srpskog predstavnika u CEFTA

Đurić je ocenio da napad prištinske delegacije na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA u Valoni pokazuje šta se dešava kada "jednoj nedorasloj administraciji date pristup međunarodnim organizacijama".

Sastanak na nivou zamenika ministara u okviru sporazuma CEFTA prekinut je juče u Valoni pošto su članovi delegacije iz Prištine flašom gađali šefa srpske delegacije Ivana Markovića.

"Desio se jedan šovinistički ispad protiv srpskog predstavnika koji je na sastanku rekao da CEFTA ne treba da se koristi za dnevno političke svrhe", rekao je Đurić za TV Pink.

Kako je dodao, predstavnik Srbije rekao je i da treba ukinuti takse Prištine na srpsku robu, a "doživeo je da na međunarodnom skupu bude gađan flašom".

"To vam pokazuje šta se dešava kada jednoj nedorasloj administraciji date pristup međunarodnim organizacijama. Zato sam ponosan na to što smo uspeli da sprečimo članstvo Kosova u devet međunarodnih organizacija", rekao je Đurić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak