Đurić: Priština stvorilu nemoguću atmosferu u kojoj se i puca na ljude koji snabdevaju sever Kosova

Danas 29.06.2019 12:26
Đurić: Priština stvorilu nemoguću atmosferu u kojoj se i puca na ljude koji snabdevaju sever Kosova


Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić optužio je vlast u Prištini da je stvorila 'nemoguću atmosferu' u kojoj se, kako je rekao, 'hapsi, pa čak i puca na ljude' koji organizuju snabdevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama.On je ocenio da su „snažnom, nasilnom, agresivnom akcijom“ prištinskih vlasti presečene i „alternativne veze“ izmedju centralne Srbije i severa Kosova.

„Pre dve nedelje je na teritoriji opštine Leposavić pucano iz automatskog oružja na kamion koji je prevozio osnovne životne namirnice, a pre nekoliko dana je granična policija napala vozača i pokušala da otme kombi koji je prevozio namirnice iz Zvečana u Mitrovicu“, rekao je Đurić za televiziju Pink.

Komentarišući incident na sastanku CEFTA u albanskom gradu Valoni, kada je predstavnik Prištine flašom gadjao šefa srpske delegacije, Đurić je ocenio da je reč o „šovinističkom ispadu“.

„To se dešava kada jednoj šovinističkoj političkoj eliti date pristup medjunarodnim organizacijama“, kazao je Đurić i dodao da je Srbija u poslednje vreme uspela da spreči članstvo Prištine u devet „ključnih ili zvučnih“ medjunarodnih organizacija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak