Đukanović za obnovu dijaloga Beograda i Prištine, i dalje za 'evropsko KiM'

B92 29.06.2019 12:03
Đukanović za obnovu dijaloga Beograda i Prištine, i dalje za 'evropsko KiM'


Predsednik CG Milo Đukanović podržao je u petak obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, i dodao da podržava dalju evropsku integraciju KiM.Kazao je da je to neophodno da bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Đukanović je to rekao u razgovoru s diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u celini.

 "Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa suseda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što pre epilog u interesu svih", rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ocenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili poverenje i unapredili saradnju.

Đukanović je, dodaje se, istakao da će Crna Gora "nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju". 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak