Kada je vreme za "anti-ejdžing" kreme

Mondo 27.06.2019 18:15
Kada je vreme za "anti-ejdžing" kreme


Ove kreme bi trebalo da počnete da koristite verovatno ranije nego što mislite.Stručnjaci za kožu saglasni su da bi anti-ejdžing kreme trebalo da počnete da koristite prilično rano – u dvadesetim godinama života, prevencije radi.

"Svojim klijentima savetujem da počnu polako da uvode anti-ejdžing proizvode u dvadesetim i tridesetim godinama života, kada koža postepeno počinje da gubi kolagen", kaže dermatolog Kler Čang.

Prvi korak u ublažavanju znakova ranog starenja je svakodnevna upotreba kreme za sunčanje. Izloženost kože suncu ubrzava starenje kože, a "a najbolje je da vaš režim nege bude svakodnevno nanošenje zaštitne kreme sa faktorom 50 ili više", smatra dermatolog Nana Boakje.

Sledeći korak je da prepoznate najbolje sastojke u anti-ejdžing proizvodima. Dermatolog Boakje, ali i većina drugih dermatologa, preporučuju proizvode sa derivatima vitamina A, poput retinola, retinil estera ili retinaldehida, kako bi se ublažile fine linije.

"Oksidativni stres/UV zračenje ima važnu ulogu u procesu starenja kože, tako što stvara enzime koji degradiraju kolagen i elastin, dovodeći do pigmentacije i pojave bora. Kreme koje sadrže derivate vitamina A mogu to da spreče", objašnjava ona.

Dakle, počnite od retinola...

Još neki od dobrih sastojaka anti-ejdžing proizvoda su hijaluronska kiselina, antioksidanti poput askorbinske kiseline (vitamin C) i vitamin E, glikolna kiselina i ceramidi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak