Vidovdanski dani: Matica ugostila dijasporu

RTS 26.06.2019 19:36
Vidovdanski dani: Matica ugostila dijasporu


Svečanost uručenja Vidovdanskih zahvalnica Matice iseljenika i Srba u regionu, biće održana u utorak, 25. juna, u 19 sati u Svečanoj sali Matice iseljenika i Srba u regionu. Svečanost se održava u okviru tradicionalne manifestacije 'Vidovdanski dani: Dijaspora u Matici', koja traje od 21. do 26. juna.Vidovdanske zahvalnice biće uručene Zorici Mitić iz Norveške, Anđelki Krasojević iz Švajcarske, Slobodanu Benđu iz Australije, Milunu Nikoliću iz Austrije, Ognjanu Krstiću iz Rumunije, Draganu Jakovljeviću iz Mađarske, Đuru Plavšiću i Ljubiši Levajcu iz Nemačke i Rajku Reju Radojeviću iz Kanade, saznajemo iz Matice iseljenika.               

U programu učestvuje pesnik Aleksandar Draganović sa svojom knjigom „Sentimentalno vaspitanje" i veliki srpski recitator Vico Dardić, koji će govoriti stihove Brane Petrovića, Rada Drainca i Mike Antića, čime će obeležiti 50 godina svoga stvaralaštva, kazivanja poezije.

Danas u 19 sati biće otvorena izložba „Srbin u Evropi, Evropljanin u Srbiji - Laza K. Lazarević 1851-1890" u oviru ciklusa Tragom znamenitih Srba u Nemačkoj, koju Matica organizuje u saradnji sa Centralnim Savetom Srba u Nemačkoj i Nacionalnom fondacijom za humanost i starost „Laza Lazarević".

Tokom trajanja manifestacije „Vidovdanski dani: Dijaspora u Matici" biće organizovano, između ostalih programa, i književno veče Radmile Telebak Karać iz Kanade, promocija nove knjige Milana Nikolića Izana, otvaranje samostalne izložbe slika Zore Vićentijević i predstavljanje antologije aforizama Aleksandra Čotrića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak