Dodik: Obaveštajci stavili pod prismotru medije u Bosni i Hercegovini

RTV 26.06.2019 17:22
Dodik: Obaveštajci stavili pod prismotru medije u Bosni i Hercegovini


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je juče da raspolaže dokumentom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH, iz kojeg se vidi da je ta agencija stavila pod prismotru više medija iz BiH i regiona s ciljem, kako je rekao, satanizacije političkih protivnika iz Republike Srpske, ali i među Bošnjacima i Hrvatima.Dodik je na vanrednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu istakao da je jedan od razloga zbog kojih se blokira formiranje Saveta ministara, zadržavanje kontrole nad OBA BiH.

On je dodao da je ta agencija "otrgnuti centar moći pod kontrolom Bakira Izetbegovića" jer nema parlamentarni nadzor, prenosi RTRS.

"OBA ima zadatak da pripremi inkriminaciju pojedinih političara i da to isporuči tužilaštvu i naklonjenim medijima, a one koje ne kontrolišu stavila je pod mere nadzora", tvrdi Dodik.

On je naveo broj protokola OBA u kojem je predviđeno i naloženo praćenje pojedinih medija, uključujući RTRS, koji, kako je rekao, nisu u funkciji medijska satanzacije političkih protivnika i kod Bošnjaka i Hrvata i naravno Republike Srpske, ali i Republike Srpske u celini.

Dodik je izrazio spremnost za formiranje Saveta ministara bez ikakvih uslovljavanja,za razliku od bošnjačke strane koja, kaže, uporno ispostavlja nastavak NATO integracija kao uslov.

"To je nepotrebno jer niko ne može da natera srpski narod u tu Alijansu , a takva politika vodi raspadu BiH", poručio je Dodik, ističući da je Srpska samo na političkoj i finansijskoj šteti u takvoj zemlji.

"Oni rizikuju da BiH uopšte ne funkcioniše, a ja bih rekao da rizikuju da BiH uopšte postoji. To je njihov izbor, a ne naš. A oni koji tvrde da BiH ne može da se raziđe, ja ću podsetiti na mnoge koji su govorili da se Jugoslavija raspala, a videli ste kako se to završilo", naglasio je Dodik.

On je ponovio da RS neće dozvoliti otvaranje migrantskih centara na svojoj teritoriji, niti će dozvoliti izlazak Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom i Fronteksa na granicu sa Hrvatskom.

Dodik je rekao id a nema ništa od novog Dejtona, mada bi to, kako je naveo, lično voleo jer je sada Rusija jaka, a Srpska ima dobre veze i sa Ruskom Federacijom i sa Kinom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak