Mikro računar MAXI snage: Moćniji Pi 4, ali cena ista

Mondo 26.06.2019 15:19
Mikro računar MAXI snage: Moćniji Pi 4, ali cena ista


Nova generacija Raspberry Pi računara nosi oznaku Raspberry Pi 4 i osim iste cene od prethodne generacije sve ostalo je podignuto na viši nivo.Moćan mali računar - Raspberry Pi - četvrte generacije donosi značajno unapređenje performansi, ostavljajući cenu netaknutom u odnosu na treće izdanje.

Najznačajnije unapređenje svakako je u CPU odeljenju. Upotrebljen je Cortex-A72 brzine do 1.72 gigaherca, dok je prethodni sistem imao Cortex-A53 (1.4 GHz). Prema prvim testovima ovo je do 3x unapređenje performansi CPU-a u odnosu na Raspberry Pi 3 Model B+, a memorija je sa vremešnog LPDDR2 prešla na LPDDR4 sistema.

Novi VideoCore VI GPU u stanju je da izađe na kraj sa 4K/60 fps HEVC video reprodukciijom na dva monitora (oba do 4K rezolucije) putem dva micro HDM porta. Za povezivanje tu su dva USB 2.0 i dva USB 3.0 porta, uz punjenje putem USB Type-C porta, dok je podrška za Bluetooth realizovana u verziji 5.0. Kompletna dokumentacija i specifikacije su na Pi 4 LINKU.

Cene su sledeće: Raspberry Pi 4 1 GB 35 dolara, Raspberry Pi 4 2 GB 45 dolara i Raspberry Pi 4 4 GB 55 dolara.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak