Miljan poginuo na motoru: Bez oca ostalo petoro dece

Alo 25.06.2019 12:57
Miljan poginuo na motoru: Bez oca ostalo petoro dece


Motociklista Miljan Stojanović (46) iz Niša koji je poginuo 23. aprila oko 22.45 sati na novoizgrađenom delu auto puta Niš - Pirot kod sela Jelašnica, iza sebe je ostavio suprugu i petoro dece.Miljan je poginuo kada je udario svojim "Kavasakijem" u betonsku ogradu na putu dok se sa mlađim bratom vraćao iz pravca sela Ostrovica. Na licu mesta vidljivi su jasni tragovi kočenja, pa se pretpostavlja da je video betonsku ogradu na putu, ali nije uspeo da se zaustavi. Miljan je obožavao motore, ali nije bio član nijednog od aktuelno postojećih grupa motociklista.

Kako se saznaje, Miljan je najviše u životu voleo decu i motore. Često ih je popravljao poznanicima, a i da ne uzme koji dinar za svoj rad i znanje, iako materijalna situacija u njegovoj porodici nije na zavidnom nivou.

Krpe kraj sa krajem

Prema rečima njegovih prijatelja trojica vozača su se vraćala u Niš i pošto poslednjih meseci mnogi idu ovim putem da bi se "spustili" na Jelašnički put do Niške Banje odnosno ka Nišu, to su i oni hteli.

Jedan od njegovih prijatelja, Božidar Mitić pokrenuo je akciju da se pomogne porodici ovog Nišlije tako da je sakupljanje dobrovoljnih priloga već počelo.

 - Miljan je bio drugar , bio je na mnogim stazama da bi se trkao. I sada je očekivao poziv iz inoistranstva za neku veću trku, ali ne bih rekao da se trkao u noći kada je poginuo. Pored njega je vozio mlađi brat koji je takoreći prvi put seo na motor. Miljan je profesionalac. On nije klinac željan dokazivanja. Sigurno je to bio trenutak nepažnje, malo veći gas kada je put "otvoren" i dogodi se neviđena tragedija. Dečica su mu još mala, sinčić jedva nekoliko meseci ima i zato moramo svi da pomognemo. Motociklisti Niša i okoline će pomoći, ali neophodna je šira akcija kako u ovim čudnim vremenima ne bi zaboravili ono najvrednije, a to su deca - priča Božidar.

Na mestu gde je poginuo, zatekli smo Iliju M. (16) dečaka koji je sa društvom prvi pritekao i pozvao Hitnu pomoć. Njegovo društvo je sedelo na bankini puta, u blizini kafića kada su prošla tri motocikla, a posle petnaestak sekundi se čuo jak prasak i video dim. Nakon toga su dotrčali do mesta udesa da bi videli da Miljanu nije bilo pomoći.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak