Gradonačelnik Kotora sprečio svoju smenu - zapečatio vrata, da odbornici ne uđu

N1info 25.06.2019 12:36
Gradonačelnik Kotora sprečio svoju smenu - zapečatio vrata, da odbornici ne uđu


Kotorski odbornici nisu mogli da raspravljaju o smeni gradonačelnika Vladimira Jokića jer im je onemogućeno uđu u zgradu opštine. Po nalogu Jokića, vrata su bila zaključana i zapečaćena, prenose podgorički mediji.Vrata su zaključana u prisustvu predsednice lokalne Skupštine Dragice Perović i dela lokalnih funkcionera kako bi, kako je navedeno u zapisniku, bilo "izvršeno fizičko obezbeđivanje službenih prostorija SO Kotor u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji koje su najavljene za 24. 4. 2019".

Za danas je bila zakazana rasprava o smeni Jokića nakon što je opozicija, koju čini Demokratska partija socijalista i nekoliko manjih stranaka, uz pomoć bivše odbornice Socijaldemokratske partije Brune Lončarević uspela da obezbedi većinu za smenu.

SDP je bila deo vlasti u Kotor, ali je njihova odbornica Lončerević u međuvremenu podržala opoziciju u tom gradu koja traži smenu Jokića. Ona je nakon toga isključena iz stranke.

DPS, nekoliko manjih stranaka i Lončarević, čiji je glas presudan, su već jednom bili smenili Jokića, ali je Upravni sud odluku poništio.

U međuvremenu je za danas zakazana sednica na kojoj je Jokić ponovo trebalo da bude smenjen.

Predsednik OO DPS Kotor i kandidat nove skupštinske većine za gradonačelnika Željko Aprcović kazao je da se "danas zacrvenila demokratija u Kotoru", preneli su podgorički mediji.

Istakao je da je to jedinstven slučaj u svetu da se odbornicima na ovakav način zabranjuje da obavljaju svoj posao.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić još je jednom pozvao premijera Duška Markovića i Vladu da raspuste SO Kotor, uvedu privremene mjere i raspišu vanredne lokalne izbore, te da se na taj način spreči prekrajanje izborne volje Kotorana iz 2016. i promena lokalne vlasti političkom korupcijom. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak