Jubilej humanitarne organizacije 'Lajflajn' u Čikagu

Naši u svetu 24.06.2019 19:36
Jubilej humanitarne organizacije 'Lajflajn' u Čikagu


Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina bili su ove subote počasni gosti na proslavi 25. godišnjice humanitarne organizacije 'Lajflajn Čikago', čiji je pokrovitelj princeza Katarina.Ovogodišnji događaj bio je veliki uspeh, okupivši više od 270 ljudi, koji su pomogli u prikupljanju sredstava za sirotišta, skloništa, škole i bolnice u Srbiji.

Obraćajući se gostima i organizatorima princeza Katarina je naglasila:

„Iza nas je 25 godina posvećenih humanitarnom radu i to je vreme na koje bi svi trebalo da budu ponosni. Hvala vam na ogromnom trudu i predanosti. Pred nama je još posla u narednih 25 godina. Zajedno možemo učiniti sve i zajedno ćemo odgovoriti na sve zahteve domova za decu bez roditeljskog staranja, domova za starije osobe, skloništa za beskućnike, zdravstvenih ustanova, pojedinaca i svih naših ljudi kojima je potrebna pomoć.“

Dr Milena Tatić Bajić, predsednica Upravnog odbora humanitarne organizacije “Lajflajn Čikago”, istakla je u svom govoru: „Svi smo blagosloveni što smo u mogućnosti da radimo ovaj posao. Pomogli smo mnogima, a najveća nagrada za to je stvaranje efekta talasa. Promena jednog života, menja mnoge druge živote i život cele zajednice.“

Skupu je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Čikagu Dejan Radulović.

Gosti su uživali u programu koji se sastojao od video priloga o radu organizacije tokom 25 godina, nekoliko govora i uručivanja nagrade princeze Katarine Fondaciji Džona i Mildred Vučenić za njihovu kontinuiranu podršku i humanitarnu pomoć.

Klub Union League u Čikagu bio je pravo mesto za dobrotvornu aukciju na kraju programa.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, tokom boravka u Čikagu posetili su školu u Linkoln Parku gde je u njihovu čast pripremljen program učenika škole.

Posle svečanog dočeka učenici četvrtog razreda škole Oscar Mayer Magnet imali su zanimljiva pitanja za kraljevski par, počev od toga koju hranu najviše vole, da li su voleli da idu u školu, koji sport vole, kako im je bilo detiljstvo i mnoga druga.

Princ Aleksandar i princeza Katarina pažljivo su slušali pitanja američkih učenika i odgovarali na njih.

Na kraju su učenici zajedno sa profesorkom muzike, Melisom Huker, koja ih je pratila na klaviru, otpevali srpsku patriotsku pesmu “Marširala Kralja Petra Garda”.

Svečanosti su prisustvovali prijatelji, članovi Life Line, konzul žeran Dejan Radulović i predstavnici medija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak