Oluja besni Srbijom: S neba padaju teniske loptice

Mondo 23.06.2019 19:38
Oluja besni Srbijom: S neba padaju teniske loptice


Centar Beograda od pet popodne je pod udarom oluje i grada. Pre toga tuča je opustošila Vojvodinu, pa se spustila na Gornji Milanovac, Čačak... U Šumadiji krenule bujice ulicama.Nadležne službe u Beogradu su najavile da su spremne na novo nevreme koje je sredinom nedelje donelo prilične nevolje Beograđanima.

Nevreme je u prestonici počelo oko pet popodne, prvo u centru a za pola sata proširilo se i do oboda velegrada. Ni ovoga puta Beograđani nisu mogli da prođu bez porcije leda iz oblaka.

Doduše, iz RHMZ su i najavili vremenske nepogode, i to od 20 do 40 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar. Međutim, palo je čak 50 do 60 litara.

To je više od famoznih 33 litra u pola sata, koliko je palo u četvrtak i "potopilo" Beograd, kada su automobili bukvalno plivali ulicama.

I pored upozorenja nadležnih, da se ne izlazi na ulice ako se ne mora, život nije mogao da stane. A to je neminovno značilo i nove saobraćajne kolapce u glavnom gradu, u koji je teško bilo i ući, pokazuje slika sa autoputa.

Da stvar bude gora, na Novom Beogradu je nakratko nestala i struja, pa su stanovnici imali puni ugođaj nevremena.

Ali ono što u Beogredu izaziva samo negodovanje stanovnika, u selima oko Gornjeg Milanovca i Čačka izaziva zebnju.

Grad koji je padao petnaestak minuta načinio je štetu u voćnjacima u selu Družetići kod Gornjeg Milanovca, a oštećeni su crepovi na kućama i plastenici.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu za RTS da je grad padao i u selima Pranjani i Kamenica.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, a grad veličine teniske loptice zabeležen je u selu Gornja Gorevnica.

Gradonačelnik Čačka je, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada.

Pljusak s grmljavinom i tučom počeli su nešto pre četiri popodne.

Užice je zahvatilo kratko ali snažno nevreme. Padao je grad veličine oraha, srećom samo pet minuta.

Iz Kragujevca već prijavljuju bujice na ulicama.

Najavljeno nevreme stiglo je i u Vojvodinu

Na jugu Banata pao je grad veličine teniske loptice. Kako je objavila Vojvodina Meteo, oko 16 sati pao je grad u mestima Janošik, u Banatu, kao i u Ilandži i Novom Kozjaku.

TALAS SA ZAPADA

Olujno nevreme koje je juče pogodilo Hrvatsku stiglo je sinoć i u našu zemlju, najpre do severozapada Bačke i severa Banata, a zatim je zahvatilo i Srem, Mačvu i deo Podrinja, a potom i Beograd.

U gotovo svim delovima prestonice padala je jaka kiša praćena grmljavinom.

Nevreme je pogodilo i Sombor, Novi Sad, Sremsku Mitrovicu, Zrenjanin i Kikindu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak