Igra asocijacija

Danas, Gordana Suša 20.06.2019 13:20
Igra asocijacija


Uključila sam se na kraju 'Info topa' u 18 sati i 58 minuta i isključila u 21 sat i 20 minuta, slušajući govor predsednika naprednjaka…… na partijskom skupu, koji je „pokrio“ nekoliko emisija: „Ne žuri“, „Životinjski atlas“, „Pravac“… iz redovne televizijske šeme, i time su, postalo je redovno, prekršeni zakoni i pravila o elektronskim medijima jer ne dozvoljavaju prenošenje stranačkih skupova van predizborne kampanje.

„Quod licet Jovi, non licet bovi“!

Šta je dozvoljeno Jupiteru nije volu, pa je svekolika volujska javnost imala prilike da mimo ključne vesti o redovnim izborima, po ko zna koji put ponovi gradivo! Možda vam se na trenutak dekoncentracije učinilo da se velelepna čestitka zbog pobede u Majuru, zbog značaja koji joj je dao, odnosi na neku državicu koja je povukla priznanje Kosova, ali vrlo brzo ste shvatili da je reč o prigradskoj mesnoj zajednici opozicionog grada Šapca… Prikovana za ekran skoro dva i po sata, slušala sam ocene i naredbe, vođe najveće partije, sve više očekujući najavu skorog uvođenja žutih traka onima koji mu se suprotstavljaju!

Pošto je ustvrdio da nije Hitler i „da oni njemu ne mogu ništa, pa čak i profesori koji govore o dugim cevima jer nisu dobili mito“, usredsredio se na rekapitulaciju postignutog u njegovoj državi blagostanja, to mi je dalo solidnu podlogu za igru asocijacija.

1. SNS je ubedljivo najveća stranka u devet zemalja regiona! Skromno je prećutao i šire jer Angelina stranka jedva dostiže polovinu njegove! 2. Članovi SNS masovno krše državni protokol jer koriste „blinkere, sirene i svetla“ iako na to imaju pravo samo trojica iz državnog vrha! Asocijacija: Kako bi se razlikovali od običnih članova svoje partije? 3. Strani ambasadori nikoga neće sačuvati na vlasti naročito one koji nose „valentino“ i „šanel“ tašnice! „Nije doveo u pitanje da li je reč o originalu ili dobroj kineskoj kopiji, valjda zbog Kineza! Ali je poput velikog Mao Ce Tunga progovorio: Video sam funkcionere odvojene ogradom od naroda.

Narod, ograda pa funkcioneri. „Neću, bre, da gledam tašnice! Hoću da gledam naš narod, neću da gledam da je narod sklonjen“! Samo ja mogu da ga sklonim! 4. Naredio je da svi moraju da uđu u narodne cipele, asocijacija, ako bude potrebno i cokule, zbog napetosti u regionu 5. Najavio je personalne promene u stranci i uvođenje mladih ljudi na listama za predstojeće izbore. Nije precizirao da li sa bejzbol palicama ili bez njih! Elem, pokazalo se da kada se pojavi, mislim palica, pred republičkom skupštinom pojavljuje se, kao pečurke, i na drugim mestima. Doduše, prototip, dakle, prvi primerak budućeg novog ponašanja naprednjačkih aktivista, mogao bi da bude zamenik gradonačelnika Beograda, Vesić, koji je javno priznao da poseduje internu elektronsku prepisku u redakciji N1. Hakovanje, prisluškivanje? Verovatno i jedno i drugo!

NJegova osoba za medije, izvesna M. Radulović, pripretila je da N1 više neće javno postavljati pitanja na konferencijama za štampu dok se prethodno tajno ne dogovore, kao drugi, koja će pitanja postaviti. 6. Naprednjački lider je poručio da na Kosovu cedi suvu drenovinu i zavapio: Pogledajte kroz šta smo morali da prođemo, kroz prve godine Miloševićeve vlasti, kroz koliko ratova? Kao da nije bio ministar i akter svega toga, i u pljuvačkom maniru napao prošlu vlast zbog koje je otišla, kako je rekao, Crna Gora, a zatim i Kosovo! Spisku neprijatelja N, Đilas, Šolak, Jeremić, sočno i bez zazora dodao je sociologa Jovu Bakića i više puta pominjao dilera drogom, stigmatizujući tako brata predsednika opštine Stari grad.

Nije, naravno, ostao dužan ni babama Vangama iz Sarajeva, Podgorice i Prištine. 7. Potvrdio je, pre suda, autoritarno, da Zoran Babić nije vozio auto kod rampe, ali mu je, tragom vesti o nebezbednosti turističkih destinacija, (Simeunović) koje šire njegovi mediji, zabranio da ide na Hvar i Brione i rezolutno naredio da mesto njegovog odmora i rehabilitacije treba da bude Sopot. 8. Da li ima okruga gde nisam otvorio neku fabriku upitao je slavodobitno, možda jedan ili dva ali to ću uskoro, pohvalio se Vučić, kao što nema n jedne od 63 opštine, od, inače, 150, gde nije nešto izgradio! Jeste, vala, počeo je obilaskom škola i izgradnjom toaleta u njima. 9. Po ugledu na Miloševića, a sada svi na svoj posao, uskliknuo je s ljubavlju: „Idite i vidite kako izgleda ono što smo radili. Srbija raste brže nego što raste svet, a značajno brže nego što raste Evropa!“ Poslednja asocijacija, zato nema kvasca u prodavnicama! 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak