Vozači lutaju po jugu Srbije, na autoputu zatvorena isključenja

N1info 19.06.2019 21:46
Vozači lutaju po jugu Srbije, na autoputu zatvorena isključenja


Ukoliko iz pravca Beograda planirate put juga, pre svega do Doljevca, Gadžinog Hana, Žitorađe, Bojnika, Leskovca, odnosno Vlasotinca ili Bujanovca, moraćete dobro da se informišete ako ne želite da vozite desetine kilometara duže i platite skuplju putarinu. Isključenja za ova mesta su zatvorena zbog instaliranja naplatnih stanica.Putevi Srbije tvrde da nema potrebe za lutanjem po jugu Srbije jer su "sve dobro obavestili" o tome koji su izlazi sa autoputa zatvoreni za saobraćaj. Ipak, vozači koje je na putu zatekla ekipa N1 ne misle tako.

N1: Jeste li znali da je zatvoreno?

- Ne znam...

N1: Jeste li videli neki znak usput?

- Ne, ništa nisam video.

- Nigde nisam video znak, a dobro poznajem ovaj kraj, ja sam odavde, voziću sad 10 kilometara duže.

- Ja sam pošla (iz Leskovca) u Pančevo, ne znam kako da stignem u Pančevo!  

Putarina se od Niša do Preševa, odnosno granice sa Severnom Makedonijom, naplaćuje na isti način kao od Beograda do takozvane čeone naplatne stanice Nais. Tako sada na čeonoj stanici Doljevac vozači prema jugu uzimaju kartice, pa na nekom od isključenja putarinu i plate.

Problem je, međutim, to što su od Niša do Leskovca sva ona zatvorena, za šta obaveštenja na putu nisu postavljena na vreme, kako biste se isključili gde treba.

Ukoliko autoputem iz Beograda želite da stignete do Doljevca, Gadžinog Hana, Bojnika ili Brestovca, moraćete da se isključite na petlji Niš-jug. Obaveštenja na vreme za to nema. Prvo obaveštenje za Doljevac je na kilometar i po ispred samog isključenja koje je zatvoreno. Stoji tabla Doljevac, ali je Doljevac - precrtan.

Zato vozač koji nije prelistao vesti pred put, umesto da se isključi na petlji Niš-jug, sa autoputa može da siđe tek na severnom izlazu za Leskovac, potom da se starim putem, kroz sela, vrati do Doljevca. I tako do svakog od ovih "zatvorenih" mesta.

U Putevima Srbije, ipak, ne priznaju da je sve to tako.  

"Naglašavamo da učesnici u saobraćaju ni u jednom slučaju ne povećavaju dužinu putovanja za 20 do 30 kilometara, kako su preneli određeni mediji. Svi učesnici u saobraćaju koji se kreću u smeru od Niša ka Leskovcu i žele da se isključe na petlju Leskovac centar, isključiće se na prethodnu petlju Leskovac sever, dok će se oni koji se kreću iz smera Preševa i žele da izađu na istu petlju, isključiti na naplatnoj stanici Grdelica. Vozači koji žele na petlju Bujanovac sever, a kreću se iz smera Niša, isključiće se na naplatnoj stanici Vranje... Učesnici u saobraćaju koji se kreću iz smera Beograda, a idu prema Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku, isključivaće se na petlji Niš jug", navodi se u saopštenjuPuteva Srbije.

Jedno je tačno - do Grčke i Severne Makedonije ovog leta moći ćete autoputem bez većih poteškoća, iako je po jedna traka u dva nova tunela u Grdelici zatvorena zbog navodnih testiranja. Pitanje je, ipak, da li ovako treba da izgleda autoput koji je pušten u saobraćaj kao završen.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak