Tomić: Cilj je bio ABA liga - učinak 100%

N1info 19.06.2019 16:28
Tomić: Cilj je bio ABA liga - učinak 100%


Trener Crvene zvezde Milan Tomić čestitao je svima u klubu na osvojenoj petoj uzastopnoj titulu, odnosno 20. u istoriji kluba.Crveno-beli su košem Bilija Berona u poslednjoj sekundi savladali Partizan i ukupnim rezultatom 3-1 odbraniti trofej. Posle duela je obelodanjeno da je američki bek produžio ugovor sa klubom sa Kalemegdana.

"Čestitam svima u klubu. Na počeku sezone cilj je bio da se osvoji ABA liga, a osvojili su i Superkup regionalnog takmičenja i domaće prvenstvo. Učinak je 100 odsto. Čestitam i Davidovcu, koji je igrao na kraju i na 'petici'," rekao je Tomić i potom se osvrnuo na uslove u dvorani.

"Svi mečevi su odigrani na 50 stepeni. To su nenormalni uslovi. Prvo moramo da ispoštujemo igrače, a danas je i krov prokišnjavao. Ali šta da radimo, tako je i moramo da igramo, nema nam druge."

Tomić je ponosan kako je njegova ekipa funkcionisala.

"Svi igrači su verovali u pobedu i nijednog trenutka nisu pali ni psihički ni fizički. Sve su utakmice bile teške, ali kad postoji ljubav prema timu i od domaćih i od stranih igrača na kraju dođe i uspeh."

Trener ceveno-belih nije video sninak kod odlučujućeg koša Berona.

"Razmišljam kako sam razmišljao od prvog dana, da se ne bavim suđenjem, To nije moj posao. Snimak nisam video."

Tomić je tokom sezone bio osporavan, a na pitanje šta bi voleo da se dogodi, odnosno ne dogodi u pauzi, imao je spreman odgovor.

"Takvih pitanja je bilo mnogo i tokom sezone. Bilo ih je i pre početka polufinala ABA lige. Nismo još ni počeli, a pitate me šta ako izgubite polufinalu seriju, šta će se desiti sa mnom... To sam bog zna. Idemo meč po meč, dan po dan, pa dokle doguramo," izjavio je Tomić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak