Brnabić: Ne prihvatam ostavku Šarčevića, jedan od najboljih ministara u vladi

N1info 19.06.2019 15:51
Brnabić: Ne prihvatam ostavku Šarčevića, jedan od najboljih ministara u vladi


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne vidi odgovornost ministra prosvete Mladena Šarčevića za to što je test iz matematike ''procurio'' u javnost i što je odloženo polaganje tog predmeta iz male mature.Premijerka je ocenila da je Šarčević jedan od najboljih ministara u vladi, prenosi RTS.

Brnabić je dodala da su upravo u obrazovanju najvidljiviji rezultati sprovedenih reformi.

"Ne prihvatam ostavku Šarčevića, drago mi je što je on ministar prosvete i ponosna sam što je ministar u mojoj vladi", rekla je Brnabić novinarima u Parizu.

Ona je istakla da joj nije drago zbog svega što se desilo sa polaganjem male mature i dodala da se to dešava i u drugim zemljama.

"Znaće se imenom i prezimenom ko su odgovorni, a to će uz digitalizaciju i tehnološki napredak doprineti da sledeće godine sve bude drugačije i da se takve stvari više ne rade", rekla je premijerka.

Ministar prosveta Mladen Šarčević izjavio je ranije danas da oseća moralnu odgovornost zbog odlaganja polaganja testa iz matematike i pojavljivanja rešenja u javnosti, ali da ne vidi razlog zašto bi podneo ostavku "kad je problem otkriven".

Šarčević je rekao da ima podršku premijerke i predsednika Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak