Izbalansirana ishrana – Kako da budete siti i izgubite višak kilograma

Lepota i zdravlje 18.06.2019 19:37
Izbalansirana ishrana – Kako da budete siti i izgubite višak kilograma


Ponekad jednostavno želimo da ubrzano izgubimo višak kilograma, međutim u tome nam neće pomoći instant dijete, koje podrazumevaju izgladnjivanje, stres za organizam i yo-yo efekat.Čini se da je ovog leta najbolje rešenje Zasitna dijeta, koja predstavlja kombinaciju Keto i Mediteranske dijete.

Zasitna dijeta podrazumeva način ishrane koji uključuje zdrave namirnice, koji će nam dati osećaj sitosti. Osnovni meni ove dijete sačinjavaju proteini, vlakna i zdrave masti.

Zasitna dijeta podrazumeva 5 obroka i poželjno je da u sastavu svakog bude oko 4 grama vlakana, parče mesa, bogato proteinima i  porcijom povrća ili voća po izboru. Isto važi i za užine, bitno je da u sastavu imate vlakna, kojima je bogato voće, proteine, koje možete naći u jogurtu. Savršen obrok za užinu mogao bi da bude osvežavajući smuti.

Poželjno je da ishranu obogatite avokadom, orašastim plodovima i mahunarkama, koji su dobar iznos zdravih masti.

Ukoliko su obroci bili po planu i sadržali od 20 do 25% proteina, 45 do 50% ugljenih hidrata i 30 do 35% zdravih masti. Važno je da se ovakve koncepcije obroka pridržavate barem 10 nedelja i dugotrajni gubitak kilograma je zagarantovan.

Osnovna ideja je da izbalansirate ishranu, tako što ćete povećati unos proteina i smanjiti unos ugljenih hidrata. Na ovaj način izbalansiraćete ishranu, povećati količinu energije i osećaćete se sito.

Kada je unos ugljenih hidrata u pitanju, odlučite se za složene ugljene hidrate, kao što su recimo oni koji se nalaze u sastavu celovitih žitarica, ovsenih pahuljica i kvinoje.

Ova vrsta dijete odgovaraće vam na fizičkoj, psihičkoj i zdravstvenoj osnovi, jer nećete biti gladni i pod stresom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak