Dani Srbije i srpske kulture u Parizu

RTS 18.06.2019 18:15
Dani Srbije i srpske kulture u Parizu


Ova manifestacija, u organizaciji Saveza Srba Francuske i Singi Arta, a pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, održaće se u Parizu, od 24. juna do 9. jula.Sedamnaestu po redu manifestaciju Dani Srbije i srpske kulture u emisiji Magazin Srbija na vezi, najavio je Petar Gojković.

"Ove godine smo se potpuno okrenuli francuskim institucijama, ne zato što nemamo naših institucija, već zato što su posledljih godina Francuzi prepoznali koliko Srbi žele da pokažu svima u svetu da Srbija ima velikih mogućnosti, pogotovu kada su u pitanju nauka, stvaralaštvo, muzika i mi na tome treba da insistiramo.

Ove godine počinjemo sa manifestacijom u regionu Il de Frans, gde ćemo se okupiti po treći put. Biće puno učesnika i gostiju, a najavljujem i jednu divnu reviju o srpskim gradovima. Ove godine predstavljamo Kragujevac i Niš", rekao je Gojković.               

Gojković je najavio izložbe naših slikara u tri francuske opštine kao i predstavljanje monografije Zorana Petrovića o srpskom kompozitoru, muzičaru i tekstopiscu Dragiši Nedoviću, brojne koncerte i forume.

Dani Srbije i srpske kulture u Parizu

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak