Чекање аутобуса испод сто нових надстрешница

Дневник 17.06.2019 17:50
Чекање аутобуса испод сто нових надстрешница


Стотину аутобуских стајалишта у приградским насељима добиће ускоро нове надстрешнице, будући да је Град недавно потписао уговор о њиховој набавци и постављању, вредан око 16 милиона динара, без ПДВ-а.Тако ће путници моћи да чекају аутобусе Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад” на обновљеним стајалиштима у Каћу, Будисави, Ковиљу, Руменки, Кисачу, Степановићеву, Ветернику, Футогу, Бегечу, Буковцу, Сремској Каменици, Лединцима, Шангају, Пејићевим салашима и Ченеју, сазнајемо од Градске управе за саобраћај и путеве.

У саставу надстрешница могли би се наћи и електронски дисплеји на којима се емитују рекламно-пропагандне и информационе поруке у виду видео-записа без тона, а свака од њих имаће таблу за информисање. Прописано је да свако стајалиште мора да има клупу за седење, која је предвиђена као саставни део надстрешнице

У конкурсној документацији јавне набавке, на основу које је уговор о постављању и закључен, наводи се да је потреба за опремањем одређеног броја стајалишта једноставнијег техничког склопа у циљу заштите путника од атмосферских утицаја констатована на основу развоја мреже линија јавног градског превоза путника у приградским насељима Новог Сада.

Будући да се у тој јавној набавци наводи да ће надстрешнице бити постављене у приградским насељима, а да се у одговорима које смо добили од Градске управе спомиње да ће се оне монтирати за приградски, али и градски саобраћај, није познато да ли ће се оне наћи и у граду, и на којим местима. Међутим, на последњој седници Скупштине града, члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић је рекао да је једна таква надстрешница већ постављена на градском аутобуском стајалишту и то испред тржног центра „Променада” на Булевару ослобођења. Од Управе за саобраћај и путеве нисмо добили одговор на питање до када је крајњи рок за постављање надстрешница, те у којим ће све деловима града оне бити постављене.

Надстрешнице ће набављати и постављати новосадско предузеће „Максим & Цо”, које је у групној понуди с фирмом „Интергранд” из Бачког Доброг Поља на тендеру једино и понудило најнижу цену за обављање посла. За реализацију је обезбеђен износ од 20 милиона динара, који се издваја из градске касе.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak