Ada puna, cene paprene: Beograđani pohrlili i na plažu i u kafiće

Novosti 17.06.2019 17:36
Ada puna, cene paprene: Beograđani pohrlili i na plažu i u kafiće


Sezona kupanja svečano započela na beogradskom moru podizanjem plave zastave. Instaliran video-nadzor na kupalištu, osvetljena biciklistička stazaADA CIGANLIJA u subotu je vrvela od posetilaca. Kupališna sezona zvanično je počela podizanjem plave zastave, kao najvišeg međunarodnog priznanja za kvalitet vode i bezbednost na kupalištu. Mesto više, osim na plaži, tražilo se i na travi, ali i u mnogobrojnim kafićima duž obale.

Plavu zastavu, u subotu je podigao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, podsećajući da je kvalitet vode na zadovoljavajućem nivou, i da ga Gradski zavod za javno zdravlje proverava dva puta nedeljno.

Zato gužva na beogradskom moru u subotu nije nikoga začudila. Mladi su se sunčali na plaži, i žalili se da ne mogu da se isplivaju jer su bove postavljene blizu obale. Stariji sugrađani su se tiskali u hladovini stabala.

- Jedva smo čekali da sezona kupanja počne, pa da dođemo na Adu - priča Sonja T., koja je dovela svoje dve devojčice na kupanje.

- Suprug i ostatak društva pripremaju roštilj u delu za izletnike, pa ćemo ovde provesti ceo dan, rućačemo, kupaćemo se, zabavljati.

Roštiljanje je zasigurno jeftinije od porodičnog ručka u jednom od kafića. Posetioci tvrde da su cene veće i do 50 dosto nego u nekom lokalu u centru grada, kao i da "za te pare mogu da jedu u grčkim tavernama".

Plaže na Adi biće otvorene svakog dana od 10 do 19 sati, do 8. septembra. Posetioci mogu da se kupaju na ograđenom prostoru, a o njihovoj bezbednosti brinuće timovi spasilačke službe i osoblje Hitne pomoći.

Ada puna, cene paprene: Beograđani pohrlili i na plažu i u kafiće


- Od ove godine, instaliran je video-nadzor na kupalištu i sportskim terenima, što će doprineti sigurnosti posetilaca. Obnovljena su još dva sportska terena, a obeleženo je i osvetljeno osam kilometara biciklističke staze, pa sada ljubitelji dvotočkaša ovuda mogu da voze i po mraku - kažu u preduzeću JP "Ada Ciganlija".

I ove godine, posetioce Ade očekuje bogat sadržaj. Tako školarci tokom raspusta mogu besplatno da dobiju osnovnu obuku plivanja ili da poprave svoje plivačke tehnike. Ujedno, moći će da nauče kako da rone, ali i kako da se ponašaju na kupalištima.

NOVA TRIM-STAZA

PREDSEDNIK Skupštine grada Nikola Nikodijević je najavio i da se vrlo brzo očekuje izgradnja trim-staze, za šta su obezbeđena sredstva. Taj posao trebalo bi da bude gotov u drugoj polovini godine. Takođe, Ada bi trebalo da dobije još jedan fudbalski teren sa veštačkom travom.

CENE

Sladoled,

mali kornet

- 100 dinara

mala čaša

- 150 dinara

Mali milkšejk

- 100 dinara

Musaka sa somunom

- 490 dinara

Gulaš sa salatom

- 490 dinara

Čaša točenog

piva 0,33

- 210 dinara

Flaširano pivo

- od 220 do 450 dinara


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak