Do sada najjači udarac: Novi korisnici Huaveja bez Fejsbuka, Instagrama i Vocapa

Sputnik 13.06.2019 14:27
Do sada najjači udarac: Novi korisnici Huaveja bez Fejsbuka, Instagrama i Vocapa


Fejsbuk je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unapred instaliraju u „pametne telefone“ koje proizvodi kineski gigant. Ta odluka usledila je nakon veta koji su SAD uvele „Huaveju“ zbog tvrdnje da uređaji te kompanije ugrožavaju njihovu nacionalnu sigurnost.



Pre nametanja tog ograničenja, svi pametni telefoni koji su izašli iz postrojenja „Huaveja“ preuzeli su aplikacije Fejsbuk, Instagram i Vocap. To znači da će zabrana na Fejsbuku uticati samo na uređaje koji još nisu napustili fabriku. Korisnici koji su već kupili telefone „Huavej“ i dalje mogu da proveravaju svoje naloge na tim društvenim mrežama i ažuriraju odgovarajuće aplikacije.

Sadašnji korisnici modela „Huaveja“, koji nemaju prethodno instaliran Fejsbuk na svom uređaju, i dalje će moći da preuzmu aplikaciju u prodavnici „Gugla“. Međutim, buduće verzije telefona neće imati pristup prodavnici „Gugla“, osim ako američke vlasti ne promene svoju politiku prema kineskoj kompaniji.

Iz „Huaveja“ su izjavili da su spremni za bilo koju akciju SAD i obećali da će rešiti bilo kakav prekid u radu njihovih uređaja.

Sredinom maja američke vlasti uvrstile su „Huavej“ na crnu listu, koja američkim kompanijama ograničava kupovinu rezervnih delova i usluga bez odgovarajućeg odobrenja iz Vašingtona.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak