Utakmica u kojoj je Valensija osigurala Ligu šampiona - nameštena

N1info 13.06.2019 14:08
Utakmica u kojoj je Valensija osigurala Ligu šampiona - nameštena


Sedam igrača Valjadolida učestvovalo je u nameštanju utakmice koja je osigurala plasman Valensije u Ligu šampiona, piše u utorak dnevnik El Mundo.Španski dnevnik je imena glavnih osumnjičenih objavio pozivajući se na transkripte telefonskih razgovora.

Jedan od njih, bivši igrač Real Madrida Karlos Aranda, nakon poslednje prvenstvene utakmice u sezoni 2018/2019. između Valjadolida i Valensije izjavio je da je 'kupio sedam igrača Valjadolida'.

Valensija je u toj utakmici slavila sa 2:0 i tako se plasirala u Ligu šampiona na štetu Hetafea, dok je Valjadolid osigurao ostanak u elitnoj ligi.

"Valensija dobija prvo poluvreme i drugo, u redu? (...) Niko to ne mora da zna, razumeš šta hoću da kažem. Niko," rekao je Aranda u telefonskom razgovoru s jednim prijateljem pre početka utakmice koju je dobila Valensija sa po jednim golom u svakom poluvremenu postignutim posle grešaka igrača Valjadolida.

Prvi je gol postignut nakon što je loptu izgubio veznjak Valjadolida Kiko Olivas, a drugi nakon loše reakcije golmana Joela, čiju je loptu upućenu Rubenu Alkarazu presekao igrač Valensije.

Prema sudskom dokumentu na koji se takođe poziva El Mundo kapitan Valjadolida Borha Fernandez deo je 'kupljenih' igrača.

Real Valjadolid je prošle nedelje objavio da je otvorio disciplinski postupak protiv njega.

"Nadamo se da nećemo otkriti ništa sporno što se njega tiče. U svakom slučaju dobro je da to istražimo jer se moramo boriti protiv korupcije," izjavio je bivši brazilski fudbaler Ronaldo koji je od ove sezone vlasnik kluba.

Više aktivnih i bivših igrača uhapšeno je 28. maja zbog učestvovanja u mreži koja je nameštala utakmice na najvišem nivou. Istraga je pokrenuta još 2018. nakon sumnjive utakmice Druge lige između Ueske i Taragone.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak