Grabar Kitarović: Ne verujem da bi se Vučić blamirao u Zagrebu

RTS 12.06.2019 20:19

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović navodi da bi ponovno pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku jer nestali nemaju vremena za čekanje, prenosi hrvatski "Dnevnik".Kolinda Grabar Kitarović navodi da joj prigovaraju što je pozvala Aleksandra Vučića u Hrvatsku, i dodaje da bi opet to uradila.

"Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarovićeva na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2".

Dobar deo govora posvetila je, prenosi hrvatski Dnevnik, objašnjavanjanju zašto je pre godinu i po dana pozvala Vučića u Zagreb, ali kasnije je izjavila da se nije opravdavala.

Dodala je da bi to ponovila i da treba razgovarati jer se "ne sme niko nadati da će Srbija ući u Evropsku uniju i da ćemo onda to rešiti".

"Vreme prolazi za ove porodice, videli ste koliko je to tužna priča. To je duboko humanitarno pitanje i učiniću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih", rekla je hrvatska predsednica.

Na pitanje hoće li ponoviti poziv Vučiću, odgovorila je da traži konkretne pomake.

"Nadam se da je iskren u tome i da će se naći dosijei", rekla je Grabar Kitarovićeva i dodala da veruje da je Vučić verovao i da su dosijei koje je doneo u Zagreb verodostojni.

"Ne verujem da bi se namerno blamirao", zaključila je hrvatska predsednica.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak