Opozicija nastavlja bojkot parlamenta

RTV 12.06.2019 14:37
Opozicija nastavlja bojkot parlamenta


Deo opozicije uglavnom okupljen u Savezu za Srbiju nastaviće bojkot parlamenta dok ne dobiju garancije da će se stanje promeniti, a jedan od važnih uslova, što se tiče parlamenta je, kako su naveli, smena Maje Gojković.Opozicioni poslanici su istovremeno najavili da će se nastaviti sa protestima u Beogradu i drugim gradovima.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da su oni izveštajem EK i Fridom hausa dobili satisfakciju za sve što su govorili o aktuelnoj vlasti.

On je dodao i da su potrebne jasne garancije da će se stanje promeniti, kako bi se oni vratili u parlament.

"Naš cilj je da učestvujemo na izborima i radu parlamenta, ali pod određenim uslovima i garancijama koje moramo dobiti, inače naš bojkot rada parlamenta i izbora ostaju na snazi", rekao je Obradović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže da je jasno da su bili u pravu kada su govorili da je "SNS generator političkog nasilja" i da ne postoji rasprava u Srbiji, već degradiranje onih koji drugačije misle.

Tepić je poručila da "ne postoji ta mera u paketu Maje Gojković", a da prva mera ne bude njena smena sa mesta predsednice parlamenta, jer, prema njenoj oceni, Gojković ne može da bude garant pospešivanja demokratije u Srbiji.

Šef poslanika DS Goran Ćirić smatra da je vladajuća većina priznala da je kriva za probleme u radu parlamenta, navodeći da je opozicija bojkotom postigla neku vrstu pobede, a šef poslanika SDS Marko Đurišić smatra da su obećanja predsednice parlamenta o promeni atmosfere lažna, kao što su, kaže, lažna zalaganja za vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenjuje da izveštaj EK predstavlja "buđenje administracije u Briselu".

On je dodao da smatra pobedom opozicije najavu predsednice parlamenta da će se prestati sa donošenjem zakona po hitnom postupku i sa besmislenim amandmanima, navodeći da će se na prvoj sledećoj sednici videti da li oni to stvarno žele da ostvare.

I Živković takođe smatra da Gojković treba da podnese ostavku ili da bude smenjena sa mesta predsednice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak