Detalji smrti devojčice iz Aleksandrovca: Lekari iz dva grada uzalud pokušavali da je ožive

Novosti 10.06.2019 22:04
Detalji smrti devojčice iz Aleksandrovca: Lekari iz dva grada uzalud pokušavali da je ožive


Devojčica Z. M. (14) zatečena je bez svesti oko 16 sati na ulici u AleksandrovcuKAKO nezvanično saznaju “Novosti”, devojčicu M.Z.(14)iz mesta Kožetin kod Aleksandrovca, koja je preminula u ponedeljak popodne, nakon što je izgubila svest na putu, pokušali su da reanimiraju lekari iz dva grada. Nesrećna učenica najpre je kolima sa lica mesta prebačena do Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović” u Aleksandrovcu, a aleksandrovački lekari su pokušali reanimaciju i u sanitetu.

Po prijemu na Odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice u Kruševcu je takođe pokušana reanimacija ali, na žalost, svi pokušaji lekara da je spasu nisu davali rezultata. Mogli su samo da konstatuju smrt. U Domu zdravlja u Aleksandrovcu svedoče za “Novosti” kako je učenica najpre do njih prebačena.

- Kolima je odmah prevezena do naše zdravstvene ustanove, posle čega smo je u pratnji kompletne medicinske ekipe (dva lekara i medicinski tehničar) i ostalu logistiku transportovali do bolnice u Kruševcu - predočava za “Novosti” dr Stamenko Kostov,direktor Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger.Popović”. - Sve što je moglo da se pruži, pružili smo, i u Kruševcu su kolege probale, ali na žalost, dogodio se najgori ishod.

Pokojna devojčica M.Z. (identitet poznat redakciji) pohađala je sedmi razred Osnovne škole “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu. Roditelje u mestu Kožetin gde žive znaju kao izuzetne i vredne ljude. Pored M.Z, imaju i stariju ćerku, gimnazijalku i mlađeg sina. Mnogi meštani Župe spremali su se da krene put Kožetina kako bi bili uz porodicu u najtežim trenucima.

Bolnica u Kruševcu

Detalji smrti devojčice iz Aleksandrovca: Lekari iz dva grada uzalud pokušavali da je ožive

Prema nezvaničnim saznanjima, devojčica je krenula na trening, a u trenutku kada se srušila na zemlju, bila je sama. Kako je potvrđeno “Novostima”, obdukciju je naložilo Više javno tužilaštvo u Kruševcu i ona će biti obavljena u utorak. Očekuje se da nakon obdukcije bude poznato više detalja koji mogu da rasvetle tragediju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak