Zabrana Torcida Kupa zbog napada na sezonce srpske nacionalnost

Nedeljnik 10.06.2019 12:58
Zabrana Torcida Kupa zbog napada na sezonce srpske nacionalnost


Gradonačelnica Supetra zabranila Torcida Kup zbog napada na sezonske radnike srpske nacionalnosti. 'Ovo je jednostavno neprihvatljivo'Gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković zabranila je održavanje Torcida Kupa nakon što je napadnuta grupa mladih osoba, inače sezonskih radnika, zbog toga što su bili srpske nacionalnosti, prenosi Index.hr.

Ona je oštro osudila napad i objavila da će ukinuti finansiranje Torcida kupa i zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima prenosi hrvatski portal Indeks.

Portal Indeks podseća da se sumnja da su upravo pripadnici Torcide, nakon održavanja tog kupa u noći između subote i nedelje, napali sezonce u Supetru.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković reagovala je na Fejsbuku. Njenu objavu prenosimo u celini: 

"Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.

Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Također, Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti", napisala je gradonačelnica Supetra. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak