Mihajlović: Kompromis u vezi s KiM važan za mir i razvoj

Blic 10.06.2019 10:40
Mihajlović: Kompromis u vezi s KiM važan za mir i razvoj


Zorana Mihajlović rekla je da se ne smeju zaboraviti prošlost i NATO agresija, ali da je za budućnost Srbij važno naći kompromisno rešenje za kosovsko pitanje.Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da se ne smeju zaboraviti prošlost i NATO agresija, ali da je za budućnost Srbije i regiona važno da se dođe do kompromisnog rešenja za kosovsko pitanje, koje jedino može da osigura mir, stabilnost i razvoj.

"Ova godišnjica treba da nas podseti na sve što se dešavalo tokom NATO agresije na Srbiju, na sve što je tome prethodilo, kao i na sve što se dešavalo od potpisivanja Kumanovskog sporazuma do danas u vezi sa Kosovom i Metohijom. Sve što smo prošli pokazuje koliko je da bi Srbija mogla da se razvija važno obezbediti mir i stabilnost, kao i to da oni mogu biti trajni samo ako su zasnovani na dogovoru i kompromisu", kazala je Mihajlovićeva povodom 20 godina od potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kako će se rešiti kosovsko pitanje važno je i za ceo region, jer ako želimo da ovaj deo Evrope uhvati priključak sa razvijenim zemljama, ne sme se učiniti više nijedan korak koji će nas ekonomski i politički vraćati unazad, kazala je Mihajlovićeva.

"Zato je važno da Priština ukine takse i da se vratimo dijalogu", poručila je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak