Tadić: Treba da nas je sramota!

Mondo 09.06.2019 00:35
Tadić: Treba da nas je sramota!


'Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne...', poručio je Dušan Tadić posle katastrofalne utakmice Srbije u Lavovu (5:0).Debakl kakav se ne pamti...

Srbija se osramotila u Lavovu i deklasirana je u meču kvalifikacija za EURO2020 od Ukrajine 5:0 (2:0)u utakmici u kojoj niko od igrača u crvenom nije zaslužio prelaznu ocenu, čak ni oni koji su na okupljanje došli u "top" formi iz klubova.

Zaigrali smo u eksperimentalnom sistemu, to je ostavilo posledice na svakog aktera meča, pa su igrači koji su bili vodeću u Ajaksu ili Frankfurtu - delovali kao druge ličnosti.

Nažalost, slabu partiju pružio je i najbolji fudbaler Srbije u tekućoj godini Dušan Tadić koji nije uspevao da dođe do lopte i pokaže magiju kakvu je demonstrirao čitave sezone kao "kopljanik" dok je njegov tim igrao najlepši fudbal na starom kontinentu.

Najteži momenat u karijeri?

"Jeste...", kazao je Dušan Tadić koji je bio skrhan zbog poraza.

"Jako ružan momenat. Mislim da smo od početka stalno kasnili i da smo se stalno nešto 'uvlačili', da nismo imali presing na njih i...jednostavno smo stalno kasnili, napravili smo od njih da izgledaju moćnije nego što jesu. Užasan poraz".

Potom je značajnije naglasio...

"Treba da nas je sramota zbog ovoga i treba da analiziramo zašto se ovo desilo, kao što treba da budemo kritični prema sebi".

Izvor: MONDO/Neša Petrović

Na dodatno pitanje da pojasno šta je bio problem u igri Srbije, koja je prvi put od dolaska Mladena Krstajića zaigrala u formaciji sa tri štopera, jednim zadnjim veznim i dva napadača delovala katastrofalno, Tadić nije dao konkretan odgovor.

"Ne znam kako bih to opisao, jednostavno stalno smo kasnili, isto su više trčali i zalagali se od nas, bolje su stajali od nas, a mi smo sve nešto bili između. Nismo bili sigurni da li treba nešto da radimo ili ne...", rekao je Dušan Tadić i potom još jednom poručio da se utakmica mora dobro analizirati pre nego što saznamo gde je nastao problem.

Meč je napustio besan, zbog čega?

"Na sve sam bio besan. Uvek ću prvo da krenem od sebe, važno je da sebe pogledamo u ogledalo i preuzmemo odgovornost, nikad ne treba tražiti krivicu u drugima, nego prvo u sebe", rekao je Tadić i rekao da je na njega ovaj poraz mnogo uticao.

"Treba da preuzmemo odgovornost i da ovo više nikada ne sme da nam se desi, ovo je jako ružno i jako bolno", zaključio je Tadić u razgovoru s novinarima u Lavovu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak