Google kuka: Vratite Huawei, izgubićemo svi

Mondo 07.06.2019 19:22
Google kuka: Vratite Huawei, izgubićemo svi


Kompanija Google smatra da odsecanje Huawei-ja iz Android ekosistema predstavlja pravu pretnju ne samo za Android i Huawei, nego i za američku bezbednost.Ako Android postane razuđeniji i Huawei bude prinuđen da napravi sopstveni OS - izgubiće svi, smatra kompanija Google, a objavio je The Verge.

Navodno, ako je verovati dobro upućenim izvorima lista Financial Times, Google američkim političarima i Trampovoj administracija pokušava da objasni i uveri ih da će odsecanje Huawei kompanije iz Android ekosistema imati loše posledice po američku bezbednost. Izvor tvrdi da kompanija Google smatra da je Huawei prinuđen da radi na novoj verziji Android operativnog sistema, koji će biti svojevrsni hibrid sadašnjeg i da će biti daleko veća pretnja po američku bezbednost, nego što je sad.

Ovo, iako deluje ishitreno, možda ima smisla, objašnjava The Verge, jer postoji mogućnost da će takav Android hibrid zaista možda biti manje siguran, nego što je Android sada. Takođe, Huawei navodno ima plan da vrlo brzo predstavi svoj OS, čije su navodne slike upravo procurele, a za to je, opet navodno, angažovao preko 10.000 različitih inženjera, koji rade danonoćno na ovom zadatku - da proizvedu ili završe potpuno funkcionalan operativni sistem, koji će biti konkurenta Android-u, ali i razlog da korisnici ostanu uz Huawei.

Da li će Google zaista ubediti bilo koga pričom, koju je preneo američki finansijski dnevnik saznaćemo uskoro, jer Huawei ima vremena do 19. avgusta, do kada mu važi produžena licenca za Android, da sredi stvari i vrati ih kakve su bile ili predstavi svoj OS.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak